Skip to main content

Μασούτης (ΚΕΕΕ) από Χαλκιδική: Χρειαζόμαστε τουριστική εκπαίδευση για τα επόμενα 3-4 χρόνια

Η ομιλία του προέδρου της ΚΕΕΕ στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

«Πώς θα είναι η Χαλκιδική το 2040 και ποιες θα είναι οι ανάγκες της;» ήταν το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, τονίζοντας τη μεγάλη ανάγκη εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού. Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ συμμετείχε στις εργασίες 1ου διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Pomegranate στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός και υπερήφανος που έχουμε αυτή τη συνεργασία. Μεγάλη τύχη έχει και ο τόπος, για τα όσα έχεις δημιουργήσει και προσφέρει εσύ και η ομάδα σου στη Χαλκιδική» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Επιμελητήριου Χαλκιδικής, Γιάννη Κουφίδη κατά τον χαιρετισμό του. «Η ΚΕΕΕ είναι δίπλα σου και σε ό,τι χρειαστείς θα είμαστε πάντα δίπλα σου, εγώ και η διοικητική επιτροπή της ΚΕΕΕ, καθώς υπάρχει πλήρης αποδοχή και καθολική στήριξη. Το έργο σου αναγνωρίζεται από όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί λειτουργείς ως παράδειγμα και τη δράση σου ακολουθούν και άλλες περιοχές της χώρας» πρόσθεσε.

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΚΕΕΕ:

«Τα Επιμελητήρια είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης, οι πρόεδροι που ξέρουν τον τόπο τους και η ΚΕΕΕ που μεταφέρει στην κυβέρνηση τις θέσεις τους. Υπήρχε ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού. Υπάρχει, σήμερα, σχέση άμεση εκπαίδευσης στελεχών και εργαζομένων. Θέλουμε χάραξη στρατηγικής, νοσοκομεία, μαρίνες. Πρέπει να ξέρουμε πόσες χρειαζόμαστε, πόσους και ποιους δρόμους θέλουμε, πώς διασυνδέεται με τις επιχειρήσεις τουρισμού. Θέλουμε δρόμους και υποδομές.

Ως ΚΕΕΕ, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια, έχουμε ένα πολύ σοβαρό έργο. Πρέπει να καταγράψουμε όλες τις ανάγκες της εργασίας. Φαίνεται απλό, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις  ανάγκες. Ακόμα και να βρίσκαμε κόσμο, αν δεν εξασφαλίσουμε στους εργαζομένους το τουριστικό προϊόν, τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής, πάλι θα χάναμε τους εργαζομένους. Έτσι σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ και τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας πρέπει να ολοκληρώσουμε το σχέδιο ώστε να διασυνδεθούν οι υποδομές με την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση, ακόμα και για τα πιο απλά επαγγέλματα. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε ερασιτεχνικά γιατί δε θα αντέξουμε τον ανταγωνισμό από άλλες χώρες. Χρειαζόμαστε τουριστική εκπαίδευση για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια».

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι Ζωγράφου Αικατερίνη, αντιπεριφερειάρχης - Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, Καρράς Εμμανουήλ, δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Ιωάννης Μασούτης, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ),  Βαργιάμης Δημήτρης, γενικός γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ,  Αλγιανάκογλου Θωμάς, πρόεδρος ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ,  Γιώργος Πασαλής, πρόεδρος ΑΝΕΤΓΧΑ και Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, πρόεδρος Αριστοτέλειου Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων (ΑΚΚΕ), κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ. Επιπλέον, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντινίδης Στάθης και ο βουλευτής Χαλκιδικής,  Απόστολος Πάνας, απέστειλαν χαιρετισμό.

Δείτε φωτογραφίες: