Skip to main content

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ

Φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, αναφέρει το Μαξίμου.

«Το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του ’19» αποτελεί η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως οι αναποφάσιστοι πολίτες θα βλέπουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. και θα «τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλυτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει».

«Για αυτή τη σημαντική του προσφορά τον ευχαριστούμε θερμά», προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης, «χωρίς να πιεστεί, ομολόγησε από μόνος του ότι:

- Σκοπεύει να  προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας.
- Σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκ. συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ.
- Σκοπεύει να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.
- Σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020.
- Σκοπεύει να  αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες, δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
- Σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.
- Δε σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα.
- Δε σκοπεύει να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα.
- Τέλος, φανταζόμαστε ότι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του».