Skip to main content

Μαζί Άδωνις και Καρανίκας στα εγκαίνια μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης - «Παρεξηγημένος υπουργός ο κ. Γεωργιάδης»

Στα Εξαμίλια Κορίνθου τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης από τον Άδωνι Γεωργιάδη – Παρών και ο Νίκος Καρανίκας

Την πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, και από τις μεγαλύτερες στην  Ευρώπη, εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στα Εξιμίλια Κορίνθου.

Η μονάδα είναι της εταιρείας TIKUN OLAM, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης το 2005 από το Ισραήλ και στην πορεία επεκτάθηκε με παραγωγικές μονάδες στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και την Ευρώπη, με έδρα την Ελλάδα.

Παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων και ο άλλοτε ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος έδειξε στην αρχή να αιφνιδιάζεται όταν κλήθηκε στο βήμα για να μιλήσει, στη συνέχεια όμως έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γεωργιάδη για τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν ήξερα ότι θα μιλήσω, δεν έχω ετοιμάσει κάτι. Αν μίλαγα θα έλεγα αυτά που είπε ο υπουργός, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Είμαι πολύ συγκινημένος καθότι βλέπω ότι μια ιδέα γίνεται πράξη. Αποκτά ύλη. Και η ύλη αυτή είναι γεμάτη υποκείμενα. Υποκείμενα με διαφορετικές απόψεις αλλά έναν κοινό στόχο.

Να πάμε καλύτερα ως άνθρωποι, ως χώρα, ως οικονομία. Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο σήμερα έχει αναλάβει να το προχωρήσει ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ. Άδωνις και αυτή τη στιγμή να μιλάω εγώ που είμαι επίσης παρεξηγημένος από πολύ κόσμο. Ελπίζω η πορεία να ξεπεράσει όλα αυτά που δημιουργούν προβλήματα, όπως η άγνοια και ο φόβος», δήλωσε ο κ. Καρανίκας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε -για ακόμα μία φορά- στην ομιλία του ειδικά τον Νίκο Καρανίκα και δήλωσε μετανιωμένος για τη φράση που είχε πει όταν ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνταν το σχετικό νομοσχέδιο «το πρώτο ν/σ που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τους μπάφους».

«Ήταν μια ιστορική ημέρα η σημερινή. Και για την εταιρεία και για την Κόρινθο και γιατί ανοίγει ένας δρόμος που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Για την παροχή στους Έλληνες ασθενείς φαρμακευτικής κάνναβης που έχει μια δύσκολη ιστορία και ένα προϊόν που θα εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει με αυτό το εργοστάσιο και με αυτά που θα έρθουν.

Δεν έχω μάθει να καπηλεύομαι τον κόπο άλλων ανθρώπων ούτε να μην αναγνωρίζουμε πρότερα σφάλματα. Κάνουμε σφάλματα, μόνο ο θεός δεν αμαρτάνει. Θέλω να σας πως ότι η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει και λίγο αστεία εκδοχή, μια ενδιαφέρουσα εκδοχή.

Πριν αρκετά χρόνια όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση ήμασταν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και με ρώτησαν για τον κύριο Καρανίκα που είχε εισηγηθεί το ν/σ για την εμπορία φαρμακευτικής κάνναβης. Είχα πει μια από τις συνηθισμένες μου εξυπνάδες είχα πει συγκεκριμένα η πρώτη επένδυση που σκέφτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μπάφος. Είχε γίνει πραγματικά χαμός. Είχε πάρει έκταση. Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για κάτι που έχω πει, όχι τόσο για την φαρμακευτική κάνναβη αλλά για τον κύριο Καρανίκα.

Διότι πρέπει να μάθουμε να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν τους δρόμους, ασχέτως κομμάτων και σχέσεων. Αν μάθουμε να το κάνουμε, αύριο περισσότεροι θα τολμήσουν να ανοίξουν περισσότερους δρόμους και η πατρίδα μας θα κερδίσει περισσότερα πράγματα.

Θέλω να αναγνωρίσω στον κ. Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ του φίλου του κ. Τσίπρα ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ανοίξει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι κύριε Καρανίκα που είστε εδώ γιατί ήθελα αυτό να σας το αναγνωρίσω».