Skip to main content

Με εργαζόμενους στον δήμο Θεσσαλονίκης συναντάται η «Κίνηση των έξι»

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η επικείμενη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, με το περιεχόμενο της οποίας οι «έξι» διαφωνούν

Συνάντηση με τους πέντε συλλόγους εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης θα έχουν σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συγκροτούν την «Κίνηση των έξι» (Γ. Αβαρλής, Π. Αβραμόπουλος, Μ. Αϊβάζογλου, Γ. Αρβανίτης, Κ. Ζέρβας, Αν. Κουράκης), μια μέρα πριν από τη συνέντευξη Τύπου, αύριο στις 12, στο αίθριο του Βυζαντινού Μουσείου.

Η συνάντηση με τους συλλόγους των εργαζομένων θα γίνει στις 2.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα Νερού του δημαρχιακού Μεγάρου. Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η επικείμενη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, με το περιεχόμενο της οποίας οι «έξι» έχουν εκφράσει διαφωνίες.

Στην επιστολή - πρόσκληση την οποία απέστειλαν προς τους συλλόγους των εργαζομένων αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «θα θέλαμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας, για να ακούσουμε τις απόψεις σας σχετικά με τον υφιστάμενο Οργανισμό και τις εκτιμήσεις σας τόσο για την οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιακών Δομών, όσο και για την στελέχωση των θέσεων ευθύνης όπως αυτές αποφασίστηκαν από την Διοίκηση. Επίσης θα θέλαμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας για τον προωθούμενο νέο ΟΕΥ, εάν βέβαια έχετε προλάβει να τις διαμορφώσετε, δεδομένου ότι από ότι γνωρίζουμε, μόλις πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε το τελικό κείμενο που αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή».

Επίσης επικρίνουν τη διοίκηση του δήμου γιατί δεν επιδίωξε «συστηματική και ειλικρινή διαβούλευση με τους εργαζόμενους, για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά ζητήματα που παρουσιάζονται στην λειτουργία ενός μεγάλου Οργανισμού, όπως είναι ο δεύτερος Δήμος της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή έγγραφη παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο, στις 4 Ιουνίου για το θέμα αυτό οι «έξι» επέκριναν τη διοίκηση του δήμου λέγοντας πως «οι προτεινόμενες αλλαγές δεν αποτελούν προϊόν μιας συλλογικής διεργασίας με τη συμμετοχή των έμπειρων επιτελικών στελεχών του Δήμου και ότι, τελικώς, η συγκεκριμένη πρόταση επιβλήθηκε από τον Δήμαρχο και το στενό του περιβάλλον».

Εκτιμούσαν ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα επιφέρουν νέα προβλήματα και θα προκαλέσουν περεταίρω δυσλειτουργίες στο διοικητικό μηχανισμό του Δήμου. Επίσης τόνιζαν πως «η Εισηγητική Έκθεση αποτελεί μνημείο σολοικισμού, νεολογισμών, ψευδοτεχνοκρατισμού, αυταρχισμού και, κυρίως, άγνοιας για τις λειτουργίες και τις διαδικασίες του Δήμου».
Καταλήγοντας οι «έξι» ζητούσαν «την απόσυρση της πρότασης και την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου με μία εμπεριστατωμένη έκθεση σχετικά με τα τυχόν κενά που έχουν επισημάνει για τον Οργανισμό Υπηρεσίας οι αντιδήμαρχοι και τα επιτελικά στελέχη της υπηρεσίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».