Skip to main content

Με... κοντομάνικα ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Θεσσαλονίκη

Το θέμα της λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης αγοράς θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη (31 Οκτωβρίου), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Με τη θερμοκρασία να ξεπερνά κατά πολύ τους 20 βαθμούς Κελσίου και τους κατοίκους να μην έχουν αποχωριστεί ακόμη τα καλοκαιρινά τους ρούχα, ξεκινά ο σχεδιασμός του δήμου Θεσσαλονίκης για τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να «ξεφυτρώσει» και φέτος, λίγα μέτρα πιο πάνω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, μία Χριστουγεννιάτικη Αγορά, η οποία θα σερβίρει -μεταξύ άλλων- παραδοσιακά γλυκά και ζεστά ροφήματα, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων και παιχνίδια, χειροποίητα κοσμήματα και πολλά άλλα είδη, με στόχο να τονωθεί η αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και παράλληλα να μεταφερθεί η εορταστική διάθεση σε κατοίκους και επισκέπτες.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης πρόκειται να στηθούν 39 ξύλινοι οικίσκοι στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους που περικλείεται από τις οδούς Μητροπολίτου Γενναδίου, Φιλίππου, Χαλκέων και Εγνατίας. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα έχει διάρκεια ζωής περίπου έναν μήνα, από τις 7 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου 2024.

Στον χώρο υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν τέσσερα ακόμη ξύλινα σπιτάκια για συλλόγους, ΜΚΟ κ.ά. με φιλανθρωπική και κοινωνική δράση, ενώ όλα τα περίπτερα θα είναι κατασκευασμένα ομοιόμορφα, με μέγιστο επιτρεπόμενο μήκος πρόσοψης τρία μέτρα και στολισμένα με χιλιάδες πολύχρωμα φωτάκια.

Μεταξύ των προϊόντων που θα πωλούνται στον χώρο είναι μικρογεύματα και σάντουιτς, σιροπιαστά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και αμυγδαλωτά, παραδοσιακές πίτες, λουκουμάδες και πιροσκί, καραμελωμένοι ξηροί καρποί και ζεστά ροφήματα, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, χριστουγεννιάτικα είδη δώρων, παιχνίδια και βιβλία.

Το θέμα της λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης αγοράς θα συζητηθεί την προσεχή Τρίτη (31 Οκτωβρίου), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ζητώντας την έγκριση του Σώματος. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία της αντιδημαρχίας Οικονομικών, οι εργασίες για την προετοιμασία της αγοράς, τον στολισμό, την τοποθέτηση και τον ηλεκτροφωτισμό των οικίσκων, θα ξεκινήσουν στις 27 Νοεμβρίου και οι εργασίες αποξήλωσης και αποκατάστασης του χώρου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους.

«Προχωράμε κανονικά στο σχεδιασμό των Χριστουγέννων γιατί η πόλη πρέπει να κοιτάζει μπροστά, σκορπίζοντας εορταστική διάθεση τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν γιορτές, για μία ακόμη χρονιά, στην πόλη μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Το ωράριο λειτουργίας της αγοράς προγραμματίζεται από τις 10 το πρωί έως τις 11:30 το βράδυ, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ως συνεργαζόμενος φορέας, αναλαμβάνει την ανάθεση της φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, όπως επίσης την εποπτεία της καθαριότητας και τη συντήρηση σε ό,τι αφορά τις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στον χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ