Skip to main content

Μεγάλα projects για logistics centers στη Θεσσαλονίκη

Εκτός από την Αθήνα, αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και για δυο περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Καλοχώρι της Σίνδου.

Δεν αναζητούνται μόνο στην Αθήνα κατάλληλοι στεγασμένοι χώροι για μεγάλα logistics centers, ελληνικά και ξένα. Ως γνωστόν, το ενδιαφέρον γι αυτόν τον κλάδο είναι μεγάλο και συνεχώς μεγαλώνει περισσότερο. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και για δυο περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Καλοχώρι της Σίνδου. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, εκεί έχουν εντοπισθεί ευκαιρίες (από πλευράς τιμής και όχι μόνο) κυρίως στο χώρο όπου εκτείνονταν η άλλοτε ακμάζουσα Βιομηχανική Περιοχή. Η ύπαρξη σχεδόν έτοιμων εγκαταστάσεων συνιστά μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ και η γειτνίαση με τις βαλκανικές χώρες κρύβει υπεραξίες.  

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αυτές τις υπεραξίες ήταν που ζήτησε και η πλευρά Σαββίδη από τη διοίκηση του ΟΛΘ για να τις εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Το λιμάνι έχει αρκετούς κατάλληλους χώρους και μάλιστα προνομιακούς, για μια τέτοια χρήση, που στο μέλλον μπορεί να αποβεί πολύ αποδοτική.  

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί παράλληλα με το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα του λιμένος Θεσσαλονίκης. Ο στόχος είναι κατ' αυτόν τον τρόπο, ο ΟΛΘ να προλάβει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το τρένο των τεκτονικών αλλαγών που θα σημειωθούν στην ευρύτερη περιοχή γεωπολιτικά μετά το τέλος της πανδημίας.   

Η ίδια αισιοδοξία για την επόμενη μέρα υπάρχει και σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα του λιμανιού του Πειραιά. Ο οποίος εκτιμάται ότι θα πάρει κομμάτι των δραστηριοτήτων που θα μεταφερθούν από την Ασία και λόγω Cosco, εννοείται. Οι πρώτες ενδείξεις κρίνονται ενθαρρυντικές. Γι αυτό κι εκτιμάται ότι η αγορά του real estate στην ευρύτερη περιοχή του ΟΛΠ κρύβει υπεραξίες. Αν και παρατηρείται υποπροσφορά.   .