Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η συνολική ζημία που προκάλεσαν σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ. Τρεις φαρμακοποιοί και ένας γιατρός οι δράστες.

Παράνομες συνταγογραφήσεις και εκτελέσεις συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, πραγματοποιούσαν τέσσερα άτομα (τρεις φαρμακοποιοί και ένας γιατρός) από τα τέλη του 2015 έως τα τέλη του 2016.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 50, 48, 41 (άνδρες) και 36 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Ο 41χρονος γιατρός εν αγνοία διαφόρων ασφαλισμένων χρησιμοποιούσε τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) τους και συνταγογραφούσε φάρμακα.

Στη συνέχεια οι τρεις φαρμακοποιοί εκτελούσαν τις εν λόγω συνταγές στα φαρμακεία τους, εισπράττοντας παράνομα το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων και ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε πλήθος παράνομων συνταγογραφήσεων με τη χρήση των Α .Μ.Κ.Α. 41 ασφαλισμένων, από τις οποίες προκλήθηκε ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος.          
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ