Skip to main content

Μεγαλοπρεπείς τελετές αποφοίτησης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στις κατάμεστες κεντρικές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, παρουσία διακεκριμένων καλεσμένων

Με πέντε μεγαλειώδεις τελετές αποφοίτησης οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα γιόρτασαν την ολοκλήρωση των σπουδών τους παρουσία περισσότερων από 10.000 καλεσμένων. Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν στις κατάμεστες κεντρικές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, παρουσία διακεκριμένων καλεσμένων, με τους απόφοιτος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να παραλαμβάνουν το πτυχίο τους από τα συνεργαζόμενα βρετανικά πανεπιστήμια University of East London, Queen Margaret  University, Oxford Brookes University και Solent University του Southampton.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ανέφερε: «Με μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι  απόψε ανάμεσά σας, για να γιορτάσουμε μαζί σας την ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου κεφαλαίου της ζωής σας. Αισθάνομαι υπερήφανος που κάθε χρόνο, η οικογένεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μεγαλώνει, προσθέτοντας  στο δυναμικό της χώρας και της κοινωνίας μας τη νέα γενιά επαγγελματιών οι οποίοι πέραν της αρτιότητας των γνώσεων τους, χαρακτηρίζονται από αξίες όπως η ακεραιότητα, το ήθος, η αριστεία, αλλά και το πάθος για προσωπική εξέλιξη. Εύχομαι αυτές οι αξίες να σας ακολουθούν σε όλη σας τη ζωή και να σας βοηθούν να ανταπεξέλθετε στον απαιτητικό και ολοένα και ταχύτερα μεταβαλλόμενο κόσμο».

Image

Διακεκριμένοι καλεσμένοι

Στην Τελετή Αποφοίτησης της Αθήνας κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου της M. Βρετανίας & της Βορείου Ιρλανδίας, Matthew Lodge. Στην ομιλία του, ο κ. Lodge αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Μ. Βρετανίας, τονίζοντας πόσο ενωτικά λειτουργεί ο θεσμός της εκπαίδευσης: «Πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε έναν σημαντικό πόλο έλξης φοιτητών από την περιοχή. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα παροχής βρετανικών σπουδών στην Ελλάδα». Την εμπνευσμένη ομιλία του προς τους απόφοιτους έκλεισε λέγοντας: «Οι εκπλήξεις είναι για καλό. Κι αν δεν είναι, εσείς κρατάτε πάντα το τιμόνι και έχετε δικαίωμα να χαράξετε νέα πορεία στον χάρτη. Είστε ακόμα στην αρχή. Θα γράψετε τη δική σας ιστορία και σας εύχομαι από καρδιάς να είναι μια ιστορία για την οποία θα είναι περήφανος και ο 8χρονος και ο 80χρονος εαυτός σας!».

Image

Στην Τελετή Αποφοίτησης που έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κεντρικός ομιλητής ήταν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, κ. Στέλιος Αγγελούδης. Στον χαιρετισμό του προς τους απόφοιτους, ανέφερε: «Εσείς, οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενός από τα πιο σύγχρονα και δυναμικά ακαδημαϊκά ιδρύματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είχατε την ευκαιρία και την τύχη να φοιτήσετε σε έναν πρωτοπόρο εκπαιδευτικό φορέα, που τολμά και επιδιώκει το συνεχή εκσυγχρονισμό. Ένα Κολλέγιο που σας εξασφάλισε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας. Έχετε εφοδιαστεί με όλα τα συστατικά της επιτυχίας: με εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που ανοίγουν δρόμους για μια επαγγελματική ή ακαδημαϊκή ευκαιρία. Απαντήστε στις αυξημένες προκλήσεις του σήμερα με αποφασιστικότητα, τόλμη και προσήλωση στους στόχους που έχετε θέσει. Κερδίστε το μέλλον σας, το μέλλον που δικαιούστε και που είμαι βέβαιος πως σας αξίζει. Αν με ρωτήσετε, ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, θα σας πω πως μόνο με πολλή δουλειά, επιμονή, σχέδιο και προσήλωση μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή. Πιστέψτε στους εαυτούς σας και μη σταματήσετε ποτέ να επιδιώκετε τη γνώση».

Image

Στις τελετές αποφοίτησης το παρών έδωσαν οι ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Βρετανικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι, με τη σειρά τους, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Συγκεκριμένα, το University of East London εκπροσώπησε ο Professor Paul Marshall,  Pro-Vice-Chancellor (Careers & Enterprise), το Queen Margaret University ο Sir Paul Grice, Principal and Vice-Chancellor, το Oxford Brookes University, ο Professor Donald Ridley και το Solent University ο Professor James Knowles, Vice Chancellor, με τον τελευταίο να κάνει ειδική μνεία στους πρώτους αποφοίτους αξιωματικούς της κορυφαίας Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Τιμητικές Βραβεύσεις - Βραβείο «Χρυσή Πλακιά»

Στη διάρκεια των Τελετών απονεμήθηκαν Βραβεία “Academic Staff Ethos & Integrity Award” και “Academic Recognition & Excellence Award” στους καθηγητές οι οποίοι ξεχώρισαν με το ακαδημαϊκό τους έργο, ενώ Βραβεία δόθηκαν και στους απόφοιτους που, στη διάρκεια των σπουδών τους, ξεχώρισαν με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις, τα επιτεύγματα ή το ερευνητικό τους έργο πάνω στο αντικείμενο τους.

Το κλίμα συγκίνησης κορυφώθηκε τη στιγμή απονομής του Βραβείου «Χρυσή Πλακιά» στην απόφοιτη Φυσικοθεραπείας με τις καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις. Πρόκειται για το Βραβείο που θεσπίστηκε από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εις μνήμην της φοιτήτριας Χρυσής Πλακιά η οποία έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα στα Τέμπη. Το Βραβείο «Χρυσή Πλακιά» θα απονέμεται ετησίως στον απόφοιτο Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την υψηλότερη βαθμολογία.

Ηγετική θέση στην ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Έχοντας εισέλθει στην τέταρτη δεκαετία της δυναμικής του διαδρομής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας, διατηρώντας σταθερή την προσήλωσή του στην παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακών σπουδών. «Αυτή η πορεία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, η οποία αντανακλάται στις εκπαιδευτικές καινοτομίες που διαρκώς εισάγει στον Ελληνικό εκπαιδευτικό χάρτη, είναι αποτέλεσμα των σταθερών τα τελευταία χρόνια επενδύσεων σε σύγχρονες εξειδικεύσεις, κτιριακές υποδομές και ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλής κατάρτισης» προστίθεται.

Σε συνεργασία με επτά (7) διεθνή δημόσια πανεπιστήμια, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρέχει σήμερα σε οκτώ (8) πόλεις σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 70 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται μέσα από 12 ακαδημαϊκές σχολές, καλύπτοντας σύγχρονα επιστημονικά πεδία με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.