Skip to main content

Μέσα στο Σαββατοκύριακο προσφυγή στο σχέδιο;

Μπορεί να ακούγεται ως εφιαλτικό σενάριο, αλλά αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τότε δεν είναι λίγα εκείνα τα τραπεζικά στελέχη που ξαναβλέπουν τον πήχη του spread στα 10ετή ομόλογα να ξανά ανεβαίνει σ
Μπορεί να ακούγεται ως εφιαλτικό σενάριο, αλλά αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τότε δεν είναι λίγα εκείνα τα τραπεζικά στελέχη που ξαναβλέπουν τον πήχη του spread στα 10ετή ομόλογα να ξανά ανεβαίνει στις 450 μονάδες βάσης.

Ήδη, από το πρωί, το spread πλησιάζει τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς στις 12:55 διαμορφώνονταν στις 427 μονάδες, ενώ το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS) αυξήθηκε στα 454.800 ευρώ έναντι 433.500 ευρώ στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 444.000 ευρώ.

Οι παραπάνω εξελίξεις ενισχύουν το σενάριο που κάνει λόγο για προσφυγή της χώρας στο σχέδιο σωτηρίας της ΕΕ και του ΔΝΤ ενδεχομένως μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Ήδη χάθηκε η ευκαιρία του πρώτου, δεν πρέπει να χαθεί κι αυτή του δεύτερου Σαββατοκύριακου από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία για το σχέδιο», υποστηρίζουν όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αν επαληθευτεί στην πράξη η συγκεκριμένη πληροφορία, τότε μια από τις βασικές επιθυμίες των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, να αποφύγει η χώρα την προσφυγή στο ΔΝΤ, θα αποδειχθεί φρούδα...