Skip to main content

Μεθυσμένος τουρίστας προσπάθησε να κλέψει ασθενοφόρο στη Ζάκυνθο

Ο μεθυσμένος Βρετανός τουρίστας προσπάθησε να κλέψει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ μάλιστα χτύπησε μία γιατρό στο νοσοκομείο του νησιού

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προσπάθησε να κλέψει ένας μεθυσμένος τουρίστας στη Ζάκυνθο ενώ μάλιστα χτύπησε μία γιατρό στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημέρα της Ζακύνθου», το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά τα περιστατικά με τουρίστες που διακομίζονται στο νοσοκομείο Ζακύνθου σε κατάσταση μέθης και προβαίνουν σε βανδαλισμούς, ενώ θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του ιατρικού προσωπικού.  

Σε ένα από αυτά τα περιστατικά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας μεθυσμένος Βρετανός τουρίστας, αφότου προκάλεσε υλικές ζημιές στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών και κινήθηκε απειλητικά προς τους εργαζόμενους, προσπάθησε να κλέψει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο προκάλεσε ζημιές. Εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο μοναδικός υπάλληλος ιδιωτικής ασφάλειας τον ακινητοποίησαν με δυσκολία και στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία, αφού πρώτα είχε καταφέρει να χτυπήσει μία ειδικευόμενη γιατρό.  

Σε δεύτερο περιστατικό, ένας άλλος Βρετανός τουρίστας που ήταν επίσης μεθυσμένος, απείλησε εργαζόμενους, χτύπησε τραυματιοφορέα και προσπάθησε να προβεί σε βανδαλισμούς στο κτίριο. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, πήγε στην Παθολογική κλινική και προκάλεσε αναστάτωση στους νοσηλευόμενους, ενώ χτυπούσε το κεφάλι του στο πάτωμα και όταν τον πλησίαζε κάποιος γινόταν επιθετικός. Τελικά, συνελήφθη από την αστυνομία.  

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ζακύνθου, Πέτρος Στραβοπόδης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα:   «Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά τι φταίνε οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί της νυχτερινής βάρδιας όταν προ 20ημέρου 19χρονος Άγγλος εισήλθε μαινόμενος κραδαίνοντας μεταλλικό κάδο σκουπιδιών, ακολούθως προξένησε ζημιές σε ασθενοφόρο και μηχανή εργαζομένου. Τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς με τον φίλο του. Χτύπησε και τη νυχτερινή βάρδια security. Εμείς έχουμε ζητήσει να υπάρξει σε όλες τις βάρδιες προσωπικό ασφαλείας και βιντεοκάμερες στον προθάλαμο των επειγόντων».