Skip to main content

Μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με καυτή ατζέντα

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τζ. Κουσνέρ, γαμπρό του προέδρου Τραμπ που θεωρείται το μακρύ χέρι του εβραϊκού λόμπι στον Λευκό Οίκο.

Αν και πλέον πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που έγινε το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ειδήσεις που σχετίζονται μαζί του, εξακολουθούν, ακόμα και σήμερα, να βγαίνουν και να απασχολούν την επικαιρότητα. Η τελευταία από αυτές, που ήρθε σε γνώση της Voria.gr; Αυτή που σχετίζεται με μια συνάντηση του πρωθυπουργού εκεί, η οποία χαρακτηρίζεται – από τους βαθύς γνώστες του Μαξίμου – ως η πιο χρήσιμη, όπως εξελίσσονται σήμερα τα πράγματα.

Πρόκειται για την επαφή που είχε με τον κ. Τζ. Κουσνέρ, γαμπρό του προέδρου κ. Ντ. Τραμπ, την προτελευταία μέρα της εκεί παραμονής του. Για πολλούς λόγους: Από επενδυτικούς, έως γεωστρατηγικούς. Αυτή τη στιγμή ο Κουσνέρ θεωρείται κι εν πολλοίς είναι το μακρύ χέρι του εβραϊκού λόμπι στον Λευκό Οίκο. Υπενθυμίζεται ότι είναι αυτός που μεσολάβησε για την προσέγγιση Τραμπ και Νετανιάχου, ενώ θεωρείται και ο θιασώτης μεταφοράς της έδρας της ισραηλινής κυβέρνησης από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, με την συναίνεση της Ουάσιγκτον.

Γι' αυτό και η ατζέντα της συνομιλίας του με τον κ. Μητσοτάκη, αν και μυστική, κρίνεται πολύ σημαντική, από τη στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή μας διαμορφώνονται εξελίξεις που αφορούν τόσο το Ισραήλ, όσο και τις ΗΠΑ. Όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη συνυπολογίζοντας βεβαίως τον ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και τις ανατροπές που επιδιώκει με την επέμβαση στο Βόρειο Ιράκ.