Skip to main content

Το μήνυμα του Ζελένσκι για τον τελικό του Μουντιάλ που έλαβε άκυρο από τη FIFA (video)

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου φαίνεται πως απαγόρευσε στον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλήσει πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ στο Κατάρ

Έντονη συζήτηση προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε για τον τελικό του Μουντιάλ 2022 ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και εάν αυτό σωστά -ή όχι- δεν προβλήθηκε, μετά από άκυρο της FIFA.

Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ιφαντίνο, φαίνεται πως απαγόρευσε στον πρόεδρο της Ουκρανίας να μιλήσει πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ στο Κατάρ ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία.

Ο Ζελένσκι ήθελε να στείλει ένα μήνυμα που θα μεταδιδόταν σε όλο τον πλανήτη, καθώς η χώρα του συνεχίζει να αντιστέκεται στη ρωσική εισβολή, η οποία διαρκεί από τις 24 Φεβρουαρίου, φέτος. Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος φαίνεται να εισέπραξε την άρνηση του Ιταλού παράγοντα.

Η χαρακτηριστική δήλωση του Ινφαντίνο ήταν: «Φυσικά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να πουν τη γνώμη τους. Όμως, στο γήπεδο πρέπει να σεβαστούμε πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο και τους κανόνες του. Πρέπει να δώσουμε στους παραπάνω από δισεκατομμύριο φιλάθλους που θα δουν το παιχνίδι, μια στιγμή που θα ξεχάσουν όλοι τα προβλήματά τους, στα 90 ή 120 ή και 120 και τα πέναλτι λεπτά που θα κρατήσει το παιχνίδι. Εκτός του παιχνιδιού ο καθένας μπορεί κάλλιστα να λέει την γνώμη του».