Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες δρομείς στα 5.000 μέτρα του «Μ. Αλέξανδρος» - Συγκίνηση για τα παιδιά με προβλήματα υγείας (videos)

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης και άλλοι συμμετέχοντες ξεκίνησαν τον αγώνα μαζί με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε ειδικά αμαξίδια

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών ξεκίνησε νωρίτερα ο δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μέτρων στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος με την εκκίνηση να δίνεται μπροστά από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τη βολή εκκίνησης στο 1ο group δρομέων έριξε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος συμμετείχε και στον αγώνα μαζί με την κορυφαία μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου και τη Μαριλένα, που γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση, το σύνδρομο Οκαμότο, αλλά είναι μια μεγάλη μαχήτρια στον στίβο της ζωής.

Ήταν συγκινητική η στιγμή όταν ο δήμαρχος και άλλοι συμμετέχοντες ξεκίνησαν τον αγώνα μαζί με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται σε ειδικά αμαξίδια.

«Ο 17ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τη Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού, συμπερίληψης και ατσάλινης θέλησης», είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα ο κ. Ζέρβας απένειμε το χρυσό μετάλλιο στον μεγάλο θριαμβευτή του Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος - bwin Αντώνη Παπαδημητρίου, που διένυσε την απόσταση από την Πέλλα μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης σε χρόνο 02.26.21. Ακόμη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μάριο Αναγνώστου, νικητή του Δρόμου Υγείας των 10.000 μέτρων, που ξεκίνησε από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Την εκκίνηση στο 2ο group δρομέων έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ στην εκκίνηση βρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης, ο πρόεδρος του ΔΣ Πέτρος Λεκάκης και η Ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου.

«Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία», επισήμανε σε δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" και σημείωσε πως, «χιλιάδες δρομείς μικροί και μεγάλοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχουν φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο 'Μέγας Αλέξανδρος', που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρίες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ, που διοργανώθηκε σε συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), αλλά και στον αγώνα δρόμου υγείας και δυναμικού βαδίσματος.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία κάθε χρόνο γίνεται και πιο μεγάλη, προβάλλοντας την πόλη και τη Μακεδονία σε όλο τον κόσμο. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές για το πολύ σημαντικό έργο που κάνουν όλα αυτά τα 17 χρόνια, βοηθώντας στο να καταξιωθεί ο μαραθώνιος ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητισμούς θεσμούς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε.

Οι δρομείς κατέληξαν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δειτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image

 

Image
Image

 

Image