Skip to main content

Χαλκιδική: Μήνυση για υπεξαίρεση κατέθεσαν παραγωγοί για το εξαφανισμένο λάδι του Πολυγύρου

Οι ελαιοπαραγωγοί εκτιμούν ότι το λάδι δεν κλάπηκε αλλά πουλήθηκε σταδιακά - «Αδύνατο να έφυγαν 52 τόνοι σε ένα Σαββατοκύριακο» λένε

Μήνυση για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου 15 παραγωγοί της Χαλκιδικής για την υπόθεση της εξαφάνισης δεκάδων τόνων ελαιολάδου από τις αποθήκες του συνεταιρισμού.

Διαβάστε - Πολύγυρος: Εξαφανίστηκαν τόνοι ελαιόλαδου από τον χώρο Συνεταιρισμού

«Οι εντολείς μου παραγωγοί πιστεύουν ότι το λάδι πουλήθηκε σταδιακά. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κλαπεί τόσο μεγάλη ποσότητα χωρίς να γίνει αντιληπτό τίποτα από κανέναν», δήλωσε στη Voria.gr ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας που τους εκπροσωπεί Θανάσης Γιοβανούδας.

Η υπόθεση της απώλειας τόνων λαδιού αποκαλύφτηκε τη Δευτέρα, όταν παραγωγοί ενημέρωσαν συναδέλφους τους ότι στις αποθήκες δεν υπάρχει το λάδι που είχαν δώσει για φύλαξη. Εκπρόσωποι του συνεταιρισμού με τη σειρά τους κατήγγειλαν στην ασφάλεια ότι από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή άγνωστοι έκλεψαν 37 τόνους ελαιολάδου και έτσι ξεκίνησε προανάκριση.

Οι παραγωγοί όμως, που είχαν δώσει το λάδι τους για φύλαξη και εδώ και καιρό ζητούσαν να τους παραδοθούν ποσότητες για να το πουλήσουν, υποστηρίζουν ότι το λάδι υπεξαιρέθηκε εκ των έσω, χωρίς να μπορούν να κατονομάσουν πρόσωπα.

«Οι παραγωγοί λένε ότι δεν είναι δυνατόν 52 τόνοι να κλάπηκαν έτσι απλά. Για να γίνει αφαίρεση τέτοιας ποσότητας χρειάζονται ειδικοί, αντλίες, συγκεκριμένη πίεση ροής και πολλά βυτιοφόρα. Δεν μπορεί όλα αυτά να μην γίνουν αντιληπτά αναφέρουν» μετέφερε ο Θανάσης Γιοβανούδας νομικός εκπρόσωπος των 15 παραγωγών που έχασαν 20 τόνους λαδιού. Αυτά αναπτύσσουν και στη μήνυση που κατέθεσαν στην ασφάλεια Πολυγύρου, από την οποία ερευνάται η υπόθεση του εξαφανισμένου ελαιολάδου.

Οι παραγωγοί σημειώνουν ότι πρέπει να ερευνηθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο όταν ζητούσαν να πάρουν ποσότητες από το αποθηκευμένο λάδι τους, με διάφορα προσκόμματα τους καθυστερούσαν και τελικά τους παρέδιδαν μικρές ποσότητες.