Skip to main content

Μηταράκης: Ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου

«Να θυμόμαστε ότι δεν είναι η μόνη μεταναστευτική κρίση και η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ροές από διαφορετικές περιοχές», είπε ο υπουργός.

Την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που καλείται να εξετάσει λύσεις για τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων από την Ουκρανία στα διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Η Ελλάδα φιλοξενεί ήδη 15.000 Ουκρανούς εκτοπισμένους. Σήμερα ξεκινήσαμε την καταγραφή για την έκδοση ταυτοτήτων ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ώστε να είμαστε ένα φιλόξενο κράτος για τους ανθρώπους οι οποίοι αναγκάστηκαν, λόγω της ρωσικής εισβολής να φύγουν από τα σπίτια τους», δήλωσε ο Ν. Μηταράκης, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ.

«Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι η μόνη μεταναστευτική κρίση και η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ροές από διαφορετικές περιοχές. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη πρώτης υποδοχής. Να κάνουμε πρόοδο στο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου και να υπάρξουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μπορέσουν τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές προκλήσεις», ανέφερε τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.