Skip to main content

Μητσοτάκης: Να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες για τη ρύπανση

Και το Λιμενικό έχει προϊστάμενο και αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους η ευθύνη βαραίνει και τον πολιτικό προϊστάμενο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Απόδοση ευθυνών, όχι μόνο επιχειρησιακών, αλλά και πολιτικών, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, λόγω της βύθισης δεξαμενόπλοιου, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

«Να αποδοθούν επιτέλους όχι μόνο επιχειρησιακές ευθύνες, αλλά και πολιτικές, γιατί υπάρχουν, ναι, και πολιτικές ευθύνες. Και το Λιμενικό έχει προϊστάμενο και αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους η ευθύνη βαραίνει και τον πολιτικό προϊστάμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που επισκέφθηκε πληγείσες παράκτιες περιοχές της Αττικής παρατήρησε ότι «χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες καθαρές παραλίες και δυστυχώς μόνο μία μέρα ανικανότητας για να γίνει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά». 

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα.  

«Ποιος έκρινε ότι το καράβι αυτό ήταν αξιόπλοο; Πώς γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι μέσα στο λιμάνι σε συνθήκες νηνεμίας; Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν ναι ή όχι όλα τα σκάφη του Λιμενικού;», διερωτήθηκε.

Για Κουρουμπλή

Αναφορικά με τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με τις οποίες είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι το ελάχιστο που έχει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα κιόλας, είναι να την αποδεχτεί.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε τελικά στο ΑΜΠΕ ότι τα περί παραίτησης ήταν ένα λογοπαίγνιο.