Skip to main content

Μητσοτάκης: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν πριν τις αυτοδιοικητικές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας με τον Περιφερειάρχη, τόνισε ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Σε σύντομο διάλογο τους, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών.

«Χαίρομαι που επισκέπτομαι το κτήριο της Περιφέρειας σε μια συγκυρία δύσκολη για την Αυτοδιοίκηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε, διαμορφώνεται ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Ένα μέτωπο», όπως σημείωσε, «το οποίο θα έχει διακομματικά χαρακτηριστικά και με αμιγώς αυτοδιοικητική διάσταση».

«Η δική μας δέσμευση ειναι ξεκάθαρη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέροντας πως ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει ξανά και πως οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με το ίδιο εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα.

«Το λέω αυτό διότι ειμαι απόλυτος σίγουρος ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν τις αυτοδιοικητικές», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει να εκτραπεί ο δημόσιος διάλογος σε μια στείρα τοξική αντιπαράθεση για το χθες.

«Είμαι για άλλη μια φορά στη Θεσσαλονίκη ειναι γνωστό ότι έχουμε τακτική συνεργασία και πολύ φιλική σχέση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εμείς δεν περιμένουμε να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη μία ή δύο εβδομάδες πριν από τη ΔΕΘ που φέτος έχει και πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Διαμορφώνουμε τις προτάσεις μας και προσαρμόζουμε τον πολιτικό μας λόγο διαρκώς και συζητάμε συνέχεια για το πώς μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι για το τι θα προτείνουμε για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Τζιτζικώστας αφού καλωσόρισε τον πρόεδρο της ΝΔ σημείωσε ότι η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους θα συνεχιστεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που καταγράφει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.