Skip to main content

Μονόδρομος ο δανεισμός, εκτιμά ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων

Μεγαλύτερη ψυχραιμία από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γ. Κασιμάτης.
Μεγαλύτερη ψυχραιμία από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γ. Κασιμάτης χαρακτηρίζοντας το δανεισμό «μονόδρομο που οδηγεί όμως σε νέους όρους και νέα μέτρα».

Ο κ. Κασιμάτης δήλωσε ότι «Ο δανεισμός είναι μονόδρομος. Είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή. Το θέμα όμως είναι από ποιους δανειζόμαστε, με τι όρους, πώς θα γίνει η αποπληρωμή και ποιο θα είναι τελικά το επιτόκιο, γιατί το 5% μπορεί να μην είναι 6,5% και 7%, αλλά είναι πάντως αρκετά υψηλό. Και νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό θα είμαστε αναγκασμένοι να υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη ψυχραιμία, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν την διακρίνω. Ψυχραιμία από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και ψυχραιμία από όλους εκείνους, που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο δανεισμό. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Φοβάμαι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θα προκύψουν και νέοι όροι και νέα μέτρα».