Skip to main content

Μοσκοβισί: Εχθρός μας η αβεβαιότητα - Να βρούμε μία συμφωνία

Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και αυτο δίνει ένα πολύ καλό σήμα στους επενδυτές ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ανέφερε.

Εχθρός μας είναι η αβεβαιότητα, όσο καθυστερούμε τόσο αυξάνεται, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης μίας συμφωνίας.

«Θα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία. Θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη β' αξιολόγηση του προγράμματος. Ίσως στο μέλλον ο ESM αντικαταστήσει το ΔΝΤ. Ίσως να μπορούμε να αλλάξουμε τις παραμέτρους της εποπτείας των προγραμμάτων. Ο ρόλος της Κομισιόν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα και τη Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε φορείς εντός του πολιτικού φάσματος», ανέφερε, ο κ. Μοσκοβισί.

Σε σχέση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι θα εξεταστεί το ζήτημα, ενώ υποστήριξε ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος του στο θέμα της Ελλάδας»

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόοδο της Ελλάδας δήλωσε: «Από το Eurogroup του 2015 ως σήμερα έχει γίνει πολύ μεγάλος δρόμος. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και αυτο δίνει ένα πολύ καλό σήμα στους επενδυτές ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό σήμερα να δώσουμε το σήμα ότι προχωράμε στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης».