Skip to main content

Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε το ίδιο στον Έβρο χωρίς... Σοφία Βέμπο

Αυτονόητη χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα, αποδοκιμάζοντας όμως «εθνικιστικές κραυγές».

Σύμφωνος με την κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία είναι ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως είπε μιλώντας στο protothema.gr, «η κυβέρνηση κάνει καλά το αυτονόητο. Δηλαδή μία κατευθυνόμενη και μη φυσική ροή προσφύγων και μεταναστών, πιθανότατα αθώων και καλών ανθρώπων, αλλά κατευθυνόμενων από το τουρκικό κράτος και παρακράτος εμποδίζει τη μαζική εισροή της στο ελληνικό έδαφος από τα συνοριακά φυλάκια. Αυτό είναι αυτονόητο. Κάθε κράτος έχει υποχρέωση να φυλάει τα σύνορά του. Δεν είναι θέμα ανοιχτών ή κλειστών συνόρων, είναι θέμα φύλαξης. Εμείς το είχαμε κάνει με πιο διακριτικούς τρόπους. Εμάς μας δοκίμαζαν τότε. Δεν είχαμε αυτές τις ροές. Παρόλα αυτά, έτσι πρέπει να γίνει και αυτό είναι σωστό. Ομως θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πολεμικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση».

Ωστόσο επισήμανε χαρακτηρισρικά ότι «πρέπει να πάψουμε να τραγουδάμε Σοφία Βέμπο από το πρωί μέχρι το βράδυ και να προσπαθούμε να βγάλουμε ζητήματα του ποιος είναι πιο Ελληνας από τον άλλο. Ελληνες είναι όλοι. Πρέπει να εμπιστευθούμε το στρατό και την αστυνομία μας, είναι πολύ καλά οργανωμένοι».