Skip to main content

Μπακογιάννη: Τεράστιο κεκτημένο η συμφωνία των μεγάλων κομμάτων - Η Βουλή εμβαθύνει τη δημοκρατία μας

«Η δημοκρατία κρίνεται από την υπεράσπιση των μειονοτήτων», είπε

Για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, στο πλαίσιο παρέμβασης στη συζήτηση για την ισότητα στον γάμο, υπογράμμισε πως η Βουλή «εμβαθύνει τη δημοκρατία μας».

«Για κάποιους από μας, που είναι τριάντα χρόνια στη Βουλή και έχουν ζήσει την εξέλιξη της κοινωνίας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι ιστορική μέρα, διότι σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, η Βουλή αυτή εμβαθύνει τη δημοκρατία μας. Δίνει ίσα δικαιώματα σε ανθρώπους που μέχρι τώρα τα στερούνταν. Δίνει προστασία σε παιδιά τα οποία μέχρι τώρα ήταν αόρατα, για το ελληνικό κράτος», ανέφερε η βουλευτής της Ν.Δ.

«Είναι τεράστιο κεκτημένο ότι σε αυτό το νομοσχέδιο, τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν για την υπερψήφισή του. Είναι κεκτημένο για τη Βουλή των Ελλήνων. Και δεν χρειάζονται περιττές μικρότητες, “όχι, ήταν δική μας η άποψη”, “όχι, ήταν δική σας η άποψη”, “όχι, εμείς το είπαμε πρώτοι”, “όχι, εμείς το είπαμε δεύτεροι”», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο νομοσχέδιο, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Ποτέ δεν σας είδα τόσο αμήχανους, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΚΚΕ. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι κομμουνιστικό κόμμα, και να έρχεσαι στη συνέχεια της καταψήφισης του συμφώνου συμβίωσης, να καταψηφίζεις και τον γάμο σήμερα, αλλά να θέλεις να πείσεις το πανελλήνιο ότι τελικά το κάνεις αυτό και είσαι και οπαδός των ομόφυλων ζευγαριών. Δύσκολος ο ρόλος…», είπε χαρακτηριστικά.

«Προς τιμήν του αρχηγού της Ν.Δ. που δεν επέβαλε κομματική πειθαρχία»

Αναφορικά με τους βουλευτές της συμπολίτευσης, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε ικανοποίηση για το κυβερνών κόμμα καθώς «αυτό το νομοσχέδιο, έστω και με πόνο, το φέρνει η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα και ναι, έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα, και δεν είναι ντροπή ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα. Είναι προς τιμήν του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν επέβαλε κομματική πειθαρχία. Διότι εάν είχε επιβάλει κομματική πειθαρχία, οι βουλευτές θα κρυβόντουσαν πίσω από την κομματική πειθαρχία… Δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν, εάν συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν. Από εκεί και πέρα όμως, η μεγάλη πλειοψηφία, σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, αποδέχεται αυτή τη νέα πραγματικότητα», είπε.

«Εγώ είμαι μια από τις τέσσερις, μια από τις 27 και μια σήμερα από την πλειοψηφία. Δεν είναι τεράστια υπόθεση αυτό; Θα πρέπει να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμείς οι 27 κάποτε στηρίξαμε το σύμφωνο συμβίωσης, όταν ο Καμμένος δεν το ήθελε; Καλά κάναμε. Διότι δώσαμε τη μάχη γι’ αυτό το πιστεύουμε. Και αυτό το οποίο πιστεύουμε καθυστέρησε αλλά ήρθε σήμερα και σήμερα είναι εδώ», είπε η βουλευτής της Ν.Δ.

«Η δημοκρατία κρίνεται από την υπεράσπιση των μειονοτήτων»

Αναφερόμενη σε όσα αλλάζει το νομοσχέδιο στην καθημερινότητα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως «αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη. Δεν έχει σημασία ποιος τους τη δίνει. Αν είναι άσπρος, μαύρος, κόκκινος ή κίτρινος. Δεν έχει σημασία αν είσαι μορφωμένος ή αμόρφωτος, δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός. Τα παιδιά χρειάζονται συναισθηματική σταθερότητα. Αυτό το δικαίωμα η ελληνική Πολιτεία τους το στερούσε. Επέτρεπε στον έναν να υιοθετήσει και δεν επέτρεπε στους δύο. Δεν επέτρεπε δηλαδή να πάρουν διπλή στήριξη, διπλή ασφάλεια».

Τέλος, η βουλευτής της Ν.Δ. απευθύνθηκε σε όλους τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν το νομοσχέδιο και τους συναδέλφους της μαζί στη Ν.Δ., λέγοντας πως «η ατμομηχανή για την εμβάθυνση της δημοκρατίας ξεκίνησε σήμερα». «Η ποιότητα της δημοκρατίας κρίνεται από την υπεράσπιση των μειονοτήτων, δεν κρίνεται μόνο από την εμπέδωση των πλειοψηφικών αξιών. Κρίνεται για το αν είσαι εδώ και είσαι αποφασισμένος να διορθώσεις την αδικία, έστω και για τον έναν. Είμαι περήφανη για όλους εσάς που θα ψηφίσετε και περήφανη και γι’ αυτούς που δεν θα ψηφίσουν αλλά σε δέκα χρόνια θα λένε “καλά κάνατε!”», είπε η βουλευτής της Ν.Δ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ