Skip to main content

Μπελούτσι από Θεσσαλονίκη: Ευγνώμων που ενσάρκωσα τη Μαρία Κάλλας, τιμή που με αποδέχθηκαν οι Έλληνες (φωτο+video)

Η Ιταλίδα σταρ στη Θεσσαλονίκη για το 64ο ΦΚΘ: ο ρόλος, η βαθιά πληγή και η θηλυκότητα της Κάλλας, ο πόνος για την αγάπη, η γυναικεία επανάσταση στο σινεμά, οι σέλφι και τα αυτόγραφα

Στην αγάπη της για την Ελλάδα, στην τιμή που ένιωσε για τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας, αλλά και στη σύνδεση που ένιωσε με την ίδια, καθώς και στη σημασία τού να μετουσιώνει κανείς το πάθος του στη δουλειά του αναφέρθηκε η Ιταλίδα σταρ, Μόνικα Μπελούτσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. «Νιώθω μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και χαίρομαι που βλέπω και την αγάπη του κόσμου», δήλωσε.

«Χάρηκα πολύ που ήμουν μέρος αυτού του πρότζεκτ. Για μένα σημαίνει πάρα πολλά που βρίσκομαι σε αυτό το φεστιβάλ και το ευχαριστώ πραγματικά. Είμαι ευγνώμων που ενσάρκωσα τον ρόλο της Μαρίας Κάλλας. Η Κάλλας ήταν μία ντίβα αλλά και μία γυναίκα με απλή καρδιά, στην ταινία άλλωστε εντοπίζουμε τη Μαρία μέσα στην Κάλλας», τόνισε, ενώ μίλησε για τη θεατρική παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» που ανέβηκε το 2021 στο Ηρώδειο. «Ήταν μία από τις πιο όμορφες στιγμές μου καθώς, η Κάλλας ήταν Ελληνίδα και ήταν πολύ σημαντικό για μένα που με δέχθηκε το κοινό», τόνισε.

Παράλληλα, μίλησε επαναλαμβανόμενα για τη σημασία τού να έχει κάποιος πάθος για τη δουλειά του και για το ότι η υποκριτική είναι η αγάπη της.

Η Μόνικα Μπελούτσι είπε ότι με το που ανέβηκε πρώτη φορά στο σανίδι φοβήθηκε. «Δεν είσαι προστατευμένη γιατί ο κόσμος μπορεί να νιώσει την ψυχή σου», είπε χαρακτηριστικά για την παράσταση.

Για τη Μαρία Κάλλας είπε ότι ήταν μια συγκλονιστική γυναίκα που θυσίασε όλη τη ζωή της για την καριέρα της και μετά γνώρισε τον Ωνάση και ανακάλυψε τη θηλυκότητά της.

Image

«Και με την ταινία για τη Μαλένα και με την Κάλλας αναφερόμαστε σε γυναίκες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο για άνδρες. Όταν μπήκα στον κινηματογράφο ήδη δούλευα ως μοντέλο οπότε ήμουν ήδη ενήλικη και ίσως ήξερα να καταλαβαίνω περισσότερο τους ανθρώπους και έτσι με προστάτευσα γιατί αλλιώς είναι δύσκολο», τόνισε, ενώ είπε πως όταν ενσάρκωσε τον ρόλο της Μαλένας ήταν 37 ετών, ενώ ο ρόλος ήταν 27. «Αυτή είναι η μαγεία του σινεμά», τόνισε.

«Δεν μπορώ να παλέψω με τον χρόνο, όποιος παλεύει με τον χρόνο χάνει», σχολίασε η ίδια σε ερώτηση αναφορικά με την άνεση που έχει να μιλάει με την ηλικία της. «Νιώθω ευτυχισμένη που μεγαλώνω, που βλέπω τα παιδιά μου και μεγαλώνουν», πρόσθεσε. «Όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις τη διαφορά από την πραγματικότητα και τη γυναίκα. Είμαι μια γυναίκα που ξέρει να κάνει σόου, αλλά όταν ξυπνάω είμαι μια απλή γυναίκα, χωρίς μακιγιάζ και ψηλοτάκουνα», είπε. «Δεν είμαι πάντα στα φώτα της δημοσιότητας, παρά μόνο όταν προβάλλω κάποια ταινία. Τις υπόλοιπες μέρες είμαι στη σκιά», σχολίασε.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που μπορώ να δουλεύω με διαφορετικούς σκηνοθέτες από πολλά μέρη του κόσμου. Όταν έρχεσαι σε επαφή με άτομα από αλλά μέρη του κόσμου γίνεσαι καλύτερος σαν άνθρωπος», δήλωσε.

«Για μένα δεν με ενδιαφέρει αν η ταινία είναι μεγάλη ή μικρή, θέλω απλώς να νιώθω ζωντανή. Όταν ήμουν στο Ηρώδειο, με το φεγγάρι και την υπέροχη ορχήστρα, ήθελα να τα πάω καλά. Αγαπώ αυτήν τη χώρα, την Ελλάδα, και την ευχαριστώ πολύ για όλα», είπε η Ιταλίδα σταρ.

Η Μόνικα Μπελούτσι, μιλώντας για το πώς νιώθει όταν αναλαμβάνει έναν ρόλο, σχολίασε πως το πιο σημαντικό κομμάτι είναι πώς βιώνει τον ρόλο πριν ακριβώς ξεκινήσει να παίζει. «Εκείνη η στιγμή που νιώθω ότι δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω μέσα στην ψυχή μου είναι το πιο ενδιαφέρον και αυτό θέλω να ανακαλύψω», είπε.

«Όταν διάβασα τα γράμματα της Κάλλας μπόρεσα να ακουμπήσω την ψυχή της. Πολλοί λένε ότι η πιο βαθιά πληγή της ήταν ο Ωνάσης αλλά αυτό που όντως την πονούσε είναι που δεν μπόρεσε να κάνει δική της οικογένεια. Η Μαρία Κάλλας ένιωθε μόνη, ενώ βίωνε όλη την αγάπη του κόσμου ένιωθε μόνη. Αυτά θέλαμε να φέρουμε στη σκηνή», δήλωσε.

«Σαν γυναίκα καταλαβαίνω πώς είναι να πονάς από αγάπη. Όταν είσαι ηθοποιός πρέπει να έχεις ενσυναίσθηση του ρόλου που παίζεις», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα σκηνοθετούσε κάποια ταινία.

«Έχω δουλέψει με ορισμένες γυναίκες σκηνοθέτιδες και οι γυναίκες νιώθουμε κάποια διαφορετική σύνδεση», δήλωσε.

«Θεωρώ ότι αλλάζουν πολύ τα πράγματα στο σινεμά για τις γυναίκες. Η επανάσταση είναι βέβαια μια χρονοβόρα διαδικασία, αλλά είναι σημαντικό που συμβαίνει», τόνισε. «Τώρα οι γυναίκες μιλάμε δυνατά. δεν φοβόμαστε τόσο πλέον. Οι γυναίκες αλλάζουν στην κοινωνία και αυτό φαίνεται στο σινεμά».

Image

Παράλληλα, μίλησε για μια νέα ταινία που ετοιμάζει με τη Mαργιάν Σατραπί η οποία είναι μια μαύρη κωμωδία. «Μου αρέσει πολύ να δουλεύω μαζί της, είναι μια υπέροχη γυναίκα», τόνισε.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο επικεφαλής προγράμματος του Φεστιβάλ, Γιώργος Κρασσακόπουλος.

Image

Η Ιταλίδα σταρ παρουσίασε χθες την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, το οποίο έκανε διεθνή πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι βασισμένο στην παράσταση Maria Callas: Letters and Memoirs. Απόψε, αναμένεται να παραστεί στην προβολή της ταινίας  Μαλένα, του Tζουζέπε Τορνατόρε, με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή, όπου και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ με τον Χρυσό Αλέξανδρο για την ευρύτερη συμβολή της στον κινηματογράφο.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Φαντάσματα» στο λιμάνι. Με το που βγήκε, φωτογραφήθηκε με θαυμαστές που της ζητούσαν σέλφι, ενώ υπέγραψε και αυτόγραφα.

Image
Image