Skip to main content

Μπηχτή Ανδρουλάκη για Λοβέρδο: Ό,τι και να κάνουν οι δορυφόροι του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση

«Δεν υπολογίζω ποτέ το πολιτικό κόστος, δεν είμαι στην όχθη των πολιτικών που έχουν στο νου τους τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αιχμές κατά των Εύης Χριστοφιλοπούλου και Ανδρέα Λοβέρδου, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ταυτόχρονα διεμήνυσε ότι η σύγχρονη Κεντροαριστερά που οραματίζεται δεν χωράει πίσω ακραίους τυχοδιώκτες.

«Δεν υπολογίζω ποτέ το πολιτικό κόστος, δεν είμαι στην όχθη των πολιτικών που έχουν στο νου τους τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο One, αναφερόμενος στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One στην εκπομπή Evening Report και στον Μάνο Νιφλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε εμμέσως ότι μπορεί να υπάρξουν διαρροές και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο επανέλαβε την θέση του υπέρ του νομοσχεδίου. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν κοίταξε ποτέ το πολιτικό κόστος, ενώ υπενθύμισε προς επίρρωσιν ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε δική του Inhouse εκστρατεία για το θέμα των εμβολίων.

Δεν θα ανοίξω την πόρτα του ΠΑΣΟΚ σε τυχοδιώκτες

Αναφερόμενος στο προσκλητήριο συμπόρευσης επανέλαβε ότι δεν θα γίνει με όρους συγκόλλησης κομμάτων και πως θα γίνει με όρους αξιοπρέπειας αλλά έσπευσε να τονίσει: «Δεν πρόκειται να ανοίξω την πόρτα σε κάποιους που δεν τους άρεσε το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ αλλά τους άρεσε το μνημόνιο του Τσίπρα ή σε άλλους που δεν τους άρεσε το ΠΑΣΟΚ αλλά τους άρεσε η υπουργική καρέκλα της ΝΔ; Όταν λέω σύγχρονη κεντροαριστερά βάζω και το ηθικό στοιχείο, είναι δυνατόν να ανοίγω την πόρτα σε ακραίους τυχοδιώκτες;» είπε με έμφαση.
Λοβέρδος για Χριστοφιλοπούλου: Της είχε προτείνει ο Μητσοτάκης να αναλάβει την Αρχή Δεδομένων όταν είχα μάθει για τις υποκλοπές

Ερωτηθείς για την δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου που εντάχθηκε στη ΝΔ, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αντιπολίτευση της δεκαετίας του '80, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Θα σας διηγηθώ μια ιστορία και ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Το καλοκαίρι του 2022μ αρχές Ιουλίου η κα Χριστοφιλοπούλου, είπε σε μένα ότι δεν θέλει να ξανακατέβει στις εκλογές καθώς της είχε προτείνει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να την βάλει στη θέση του κ. Μενουδάκου, πρόεδρος στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό στη γιορτή της Δημοκρατίας, τον Ιούλιο στο προεδρικό μέγαρο, μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Μου είπε «γιατί δεν δέχεσαι;» γιατί απαιτούνται 3/5. Όμως για καλή μου τύχη και για κακή τύχη του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, είχα μάθει πριν μερικές ημέρες από το ευρωκοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator. Ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο που ούτε θα το χρεώνονταν η ΝΔ, αλλά θα να μπορεί να του κάνει και την δουλίτσα του» είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Απευθυνόμενος στην κα Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε: «Κάποιοι άνθρωποι επιτέλους να μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας. Έχει το δικαίωμα να πάει στη ΝΔ. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάνει άλλοθι ενώ το έχει κάνει ήδη από το καλοκαίρι του 2022».

Για το κόμμα Λοβέρδου: Δεν είναι η πρώτη φορά

Για την ίδρυση κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο απάντησε: «Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα οκ. Λοβέρδος» ενώ προέβη σε ένα γενικότερο σχόλιο: «Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ από το να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές».