Skip to main content

«Όχι» Χρυσοχοΐδη σε απόβαση των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα - «Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά θα πάμε με το ζόρι»

Δηλώνουν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το παναγροτικό συλλαλητήριο μαζί με τα τρακτέρ τους, παρά το κυβερνητικό μπλόκο

Αρνητική στην κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα για το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη εμφανίστηκε η κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη επιτροπής των αγροτών από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Διοικητήριο, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες ωστόσο τονίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω, με τον Δημήτρη Δημογιάννη από το μπλόκο της Αλαμάνας να τονίζει πως «εάν δεν μας αφήσουν ειρηνικά θα πάμε με το ζόρι στην Αθήνα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε «όχι» στην κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα προκειμένου να αποτραπεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση των οχημάτων στο σημείο. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Δημογιάννης, «εάν υπάρξει καλή συνεννόηση με την αστυνομία δεν θα δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι «οι αγρότες δεν κάνουν πίσω» και διεμήνυσε ότι, όπως και να 'χει, θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Εξάλλου, αρκετοί από τους αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα με τα αυτοκίνητά τους ή με λεωφορεία. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, υπογράμμισε ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο «ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματά μας», τα οποία «δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση».  

Ο κ. Μαρούδας, σχετικά με την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην κάθοδο των τρακτέρ, είπε πως «πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το σκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας». Τόνισε ωστόσο πως οι αγρότες θα υλοποιήσουν την απόφαση που πάρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη της Νίκαιας και «την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα».

Από τη δίκη του πλευρά ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας, Γιώργος Διαμαντόπουλος, είπε πως οι αγρότες της περιοχής του θα συναντηθούν με εκείνους της Πιερίας ώστε να κατέβουν όλοι μαζί στην Αθήνα.

Είπε ακόμη ότι οι αγρότες της Αλεξάνδρειας είναι θετικοί στο ενδεχόμενο να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

«Είπαμε στον υπουργό ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην πόλη. Θέλουμε να πάμε ειρηνικά, να κάνουμε το συλλαλητήριό μας και να φύγουμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε να πούμε στην κυβέρνηση δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να σκύψει πάνω από τα προβλήματά μας και το δεύτερο είναι ότι μέχρι την Τρίτη περιμένουμε ένα οργανωμένο σχέδιο ώστε να καταφέρουμε να μπούμε στην Αθήνα χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα», είπε από πλευράς του ο Νίκος Παυλόπουλος, που εκπροσώπησε στη σύσκεψη τον αγροτικό σύλλογο Πύδνας-Κολινδρού.