Skip to main content

Μπλόκο της ΝΔ στον Άρειο Πάγο για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση

Υπόμνημα 14 σελίδων, που φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε στον Άρειο Πάγο σήμερα, Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας να μην ανακηρυχθεί ο συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων, καθώς και κάθε άλλος συνδυασμός, στον οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο πραγματικός αρχηγός. 

Δείτε το υπόμνημα:

Document
YPOMNHMA ND.pdf (531.14 KB)

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε στη νομοθέτηση κανόνων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταψήφισε τη σχετική απαγόρευση, δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου και δεν έχει ακόμη καταθέσει σχετικό υπόμνημα ενόψει των προσεχών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ της Δημοκρατίας».

Να σημειωθεί  ότι το Σάββατο και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα απόπειρα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ανακοινώσει ότι θα κατέλθει στις εκλογές υποψήφιος βουλευτής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών με τον Συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία».

Η ανακήρυξη των υποψήφιων κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και μεμονωμένων υποψηφίων θα γίνει από τον ‘Άρειο Πάγο στις 8 Ιουνίου.