Skip to main content

Μπόμπολας: Οι μέτοχοι φταίνε για την κατάσταση του Mega

Ο κ. Μπόμπολας εκτόξευσε βέλη σε άλλους μετόχους του Mega για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι.

Στην παραδοχή ότι για τη σημερινή κατάσταση του Mega φταίνει οι μέτοχοί του προχώρησε ο επικεφαλής της Πήγασος και μέτοχος του καναλιού Φώτης Μπόμπολας κατά την ακρόασή του στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τις συνθήκες με τις οποίες χορηγήθηκαν τραπεζικά δάνεια στα μέσα ενημέρωσης και στα κόμματα, συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση της Αν. Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) για το εάν για την σημερινή κατάσταση του Mega ευθύνεται η κυβέρνηση ή οι μέτοχοι απάντησε «νομίζω φταίνε οι μέτοχοι του». Μάλιστα όπως είπε δεν έχει αποφασίσει αν θέλει ο ίδιος να μετέχει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Μπόμπολας, τα τραπεζικά δάνεια της Πήγασος ανέρχονται στα 160 εκατ. ευρώ συν το εν τρίτο που της αντιστοιχεί από τον αντίστοιχο δανεισμό του Τηλέτυπου, που χρωστά 112 εκατ.ευρώ.

Ο επικεφαλής της εταιρίας Πήγασος άφησε, επίσης, σαφή υπονοούμενα εναντίον «ανταγωνιστών» για επιεικείς ρυθμίσεις που πέτυχαν σχετικά με τα δικά τους δάνεια. «Εγιναν ρυθμίσεις δανείων εταιριών που είναι ανταγωνιστές, ζήτησα το ίδιο αλλά ακόμη δεν κατάφερα να πάρω τέτοια ρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κι όταν ρωτήθηκε (από τον Ανδρέα Λοβέρδο) ποιους εννοεί, απάντησε: «ο ΔΟΛ πήρε ρύθμιση στα δάνειά του, η Πήγασος ακόμα προσπαθεί».

Ο κ. Μπόμπολας εκτόξευσε βέλη σε άλλους μετόχους του Mega και για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Αφού είπε ότι ο ίδιος ήθελε να καταβληθούν οι αμοιβές από προσωπικούς λογαριασμούς των μετόχων και μάλιστα έβαλε υποθήκη το σπίτι του γι αυτό πρόσθεσε: «επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν συμφέροντα και σε άλλα κανάλια δεν έβλεπαν με καλό μάτι το Mega».

Κατά τα άλλα ο κ. Μπόμπολας πήρε αποστάσεις από τις απόψεις που εκφράζει ο διευθυντής ενημέρωσης του Mega Μανώλης Καψής. «Πρόκειται για απόψεις του Καψή. Δεν έχει πάρει κατεύθυνση από μετόχους ή από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει να συνεδριάσει πολύ καιρό», σημείωσε.

Ο κ. Μπόμπολας ανέφερε ότι η Πήγασος έλαβε τον Απρίλιο του 2016 Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 80 εκατ. ευρώ (το οποίο είχε εγκριθεί τον Μάρτιο του 2014) προκειμένου να αποπληρώσει προηγούμενα τραπεζικά δάνεια, από το οποίο κατέβαλε 3,5 εκατ ευρώ για την αποπληρωμή τόκων.

Ο κ. Μπόμπολας απέδωσε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδοτικές επιχειρήσεις στην κρίση και στο πλήγμα που έχει δεχτεί η έντυπη πληροφόρηση από το Διαδίκτυο.