Skip to main content

Μπουτάρης: Ο καστανάς πρέπει να πιάσει δουλειά στο Κρατικό Θέατρο!

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπεραμύνθηκε της στάσης των αστυνομικών, καταλογίζοντας θεατρινισμούς στον καστανά της Πλατείας Αριστοτέλους.

Υπέρ της δράσης της αστυνομίας τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον καστανά στο κέντρο της πόλης, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η δράση του συγκεκριμένου καστανά είναι γνωστή. «Τον ξέρετε όλοι ποιος είναι. Λιποθύμησε δήθεν από την ταραχή του στον έλεγχο. Είναι καθ΄έξιν παράνομος όπως οι ναρκομανείς. Έχει έρθει και εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και έχει λιποθυμήσει. Πρέπει να πιάσει δουλειά στο Κρατικό Θέατρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε των κινήσεων των αστυνομικών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε. «Η αστυνομία δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για ό,τι συνέβη» τόνισε, σημειώνοντας πως εκείνη την ημέρα γινόταν συστηματικός έλεγχος σε όλους τους πλανόδιους. «Ο συγκεκριμένος καστανάς έχει άδεια σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά φεύγει και πάει όπου θέλει», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλές παραβάσεις. Είναι μια κατάσταση που ξεπερνάει τα όρια της ανοχής».

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πέτρος Λεκάκης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν μπορεί να δώσει άδεια στον καστανά γιατί δεν πληρούνται οι προϋπουθέσεις. «Ο δήμος δε δίνει άδειες για πλανόδιο εμπόριο, αλλά για στάσιμο» σημείωσε ο κ. Λεκάκης, σύμφωνα με τον οποίο σήμερα ο 62χρονος καστανάς επισκέφθηκε σήμερα το δημαρχείο.