Skip to main content

Μπουτάρης: Τελικά θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ!

Το δήλωσε στην προεκλογική συγκέντρωση των Πρασίνων - ΔΗΜΑΡ. Κουβέλης: Όχι στην αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και βολές σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
του Τάσου Τασιούλα
 
Την αναγκαιότητα της εισόδου στη Βουλή του συνδυασμού "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ" δήλωσαν σήμερα από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης οι επικεφαλής, Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
 
Παρόντες επίσης ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Βασίλης Βασιλικός, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είπε πως "συναισθηματικά είμαι δεμένος με τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Πολιτικά δεν είναι κρυφό ότι είμαι με την κεντροαριστερά και παρά τα όσα είπα θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ και γιατί εκτός των άλλων είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης ο φίλος μου και στενός μου συνεργάτης Απόστολος Σοφιαλίδης (σ.σ. νομικός σύμβουλος του δημάρχου)".
 
Παρούσα και η επικεφαλής της παράταξης "Γειτονιές σε Δράση", Ελεάννα Ιωαννίδου, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Ανδρέας Κουράκης.
 
Ο κ. Κουβέλης είπε πως ενδεχόμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση και επισήμανε ότι οι "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ" με την είσοδό τους στη Βουλή θα συμβάλουν καθοριστικά σε μια "συμμαχική προοδευτική διακυβέρνηση με ευρεία πολιτική και κοινωνική συμφωνία".
 
"Οι πολιτικές που απέτυχαν και η κυβέρνηση που τις εφάρμοσε πρέπει να αλλάξουν. Η ψήφος στους "Πράσινους - ΔΗΜΑΡ" όχι μόνο δεν είναι χαμένη, αλλά είναι ειδικής βαρύτητας. Η αλλαγή είναι αναγκαία για τη χώρα, αλλά όχι υπόθεση ενός κόμματος. Τα δύσκολα ξεκινούν μετά τις εκλογές. Όχι σε πλειοδοσίες, όχι σε διανομή πόρων, όχι σε επαναφορά συντεχνιακών λογικών, έστω και επί το λαϊκότερο. Είδαμε πολλά προγράμματα 100 ημερών να είναι πεταμένα και ξεχασμένα σήμερα", τόνισε ο κ. Κουβέλης.
 
Image
Μπουτάρης: Τελικά θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ!
 
Παράλληλα, για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι "ταύτισε τη σταθερότητα με τις συντηρητικές πολιτικές" και για το "Ποτάμι" ότι "ενώ ευαγγελίζεται το νέο είναι συνεχιστής του παλαιοκομματικού παρελθόντος, που επενδύει σε έναν μεταρρυθμιστικό αχταρμά, με ασάφεια θέσεων και έλλειψη σχεδίου και δεσμεύσεων".
Ο κ. Χρυσόγελος υπογράμμισε ότι "μάθαμε και οι δυο (Πράσινοι και ΔΗΜΑΡ) από τα λάθη μας και θα ζητήσουμε συγνώμη στο μέτρο που μας αναλογεί, όμως η παρουσία μας στη Βουλή είναι και χρήσιμη και αναγκαία".
 
Ο κ. Κουράκης τόνισε ότι "οι πολιτικές της συγκυβέρνησης κατέστρεψαν τη χώρα", ενώ ο κ. Βασιλικός δήλωσε ότι "είμαστε παράταξη με την εντιμότητα στο DNA της και απαραίτητοι για να υπάρξει ισορροπία στο χώρο της Αριστεράς, που έρχεται στην εξουσία". 
 
Image
Μπουτάρης: Τελικά θα ψηφίσω ΔΗΜΑΡ!