Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέσα στη ΔΕΘ οι αγρότες για το μεγάλο συλλαλητήριο - Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της 30ής Agrotica - Παραγωγοί πέταξαν προϊόντα για να δείξουν τις συνέπειες των πλημμυρών και την αδιαφορία της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν

Με λεωφορεία και ΙΧ αγρότες από όλα τα χωριά του θεσσαλικού κάμπου έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και παρατάχθηκαν στη Βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, όπου επίσης βρέθηκαν αγρότες από τη Μακεδονία, στο πλαίσιο του μεγάλου συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν ενόψει της 30ής Agrotica. 

Παραγωγοί από τις περιοχές της Λάρισας, των Τρικάλων, της Μαγνησίας αλλά και από άλλες περιοχές και ενώθηκαν με τους παραγωγούς από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες το Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης που ήδη από την Παρασκευή έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην Νότια Πύλη της έκθεσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια μαζική διαμαρτυρία για τα προβλήματά τους με φόντο την έκθεση της Agrotica που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Οι αγρότες κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού λέγοντας πως πρόκειται για μέτρα - σταγόνα στον ωκεανό που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής και ζητούν κατάργηση του ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και μια σειρά από άλλα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τα καλλιεργούν τα χωραφια τους και να μείνουν στη γη τους. 

«Δεν αντέχουμε άλλο, θα αναγκαστούμε να φύγουμε από τα χωριά μας», δηλώνει με απόγνωση ένας παραγωγός από ορεινό χωριό της Θεσσαλίας.

Παραγωγοί πετούν χαλασμένα προϊόντα στην Πύλη της ΔΕΘ 

Οι αγρότες, εξοργισμένοι από την αδιαφορία, όπως λένε, της κυβέρνησης πέταξαν χαλασμένα κάστανα και μήλα δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα προϊόντα τους σάπισαν εξαιτίας των θεομηνιών που έπληξαν τις περιοχές. 

Οι αγρότες, μαζί με φοιτητές που έχουν έρθει στο σημείο, φωνάζουν συνθήματα, λέγοντας πως «αν δεν δικαιωθούν θα γίνει Κιλελέρ».

Image

Στη συνέχεια όλοι μαζί κινήθηκαν προς το εσωτερικό του εκθεσιακού χώρου όπου αναπτύσσεται η 30ή Agrotica.

Οι παραγωγοί φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και σημαίες κατεθύνθηκαν στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου προκειμένου να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

 

Image

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ανέφερε ότι όλοι οι αγρότες μαζί στέλνουν ένα δυναμικό μήνυμα στην κυβέρνηση και ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους καθώς όπως είπε οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού είναι ψίχουλα. Σύμφωνα με τον ίδιο την προσεχή Τρίτη θα συγκεντρωθούν στη Λάρισα εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα της χώρας προκειμένου να αποφασίσουν και να συντονίσουν από κοινού για επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σημείωσε πως «δεν έχουμε να φάμε, στη ζωή μας δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να μην γίνουμε μετανάστες. Να βρει η κυβέρνηση το δημοσιονομικό χώρο για να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας»

Να σημειωθεί πως ο Αγροκτηνουρφικος Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει παρατάξει τα τρακτέρ του από την προηγούμενη Πέμπτη στον κόμβο του Ρυσίου, στήνοντας ακόμη ένα μπλόκο και σήμερα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Agrotica.

Δείτε φωτογραφίες:

Image
Image
Image
Image
Image
Image