Skip to main content

Γλυφάδα: Μυστήριο με το κίνητρο του 76χρονου, ξεσκονίζουν τα οικονομικά του μετά το μακελειό στη ναυτιλιακή (video)

Ο 76χρονος φαίνεται ότι ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές της οικογένειας Καρνέση

Το κίνητρο του 76χρονου που σκόρπισε τον θάνατο στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα την περασμένη Δευτέρα ψάχνουν οι Αρχές, οι οποίες ξεσκονίζουν τα οικονομικά του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και από την εταιρεία, ο 76χρονος φαίνεται ότι ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές.

Ο δράστης και αυτόχειρας φέρεται να είχε μεγάλα ποσά τουλάχιστον σε δύο λογαριασμούς. Ο 76χρονος φαίνεται επίσης να είχε απολυθεί από τη ναυτιλιακή εταιρεία πριν από έναν χρόνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας European Product Carriers, της εταιρείας Καρνέση, η οποία μιλά για αδιανόητη τραγωδία, για μια ολότελα ανήθικη και εγκληματική πράξη και για έναν κοινό δολοφόνο χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο: «Η σύμβαση εργασίας του δολοφόνου με την εταιρεία μας είχε καταγγελθεί την 31.3.2023, δηλαδή σχεδόν πριν από έναν χρόνο και αυτός είχε λάβει ως αποζημίωση το ποσό των 74.862 ευρώ».

Ο Άρης συνέχιζε να δουλεύει για τον Σπύρο Καρνέση, ενώ συνέχιζε να μένει στο σπίτι που του είχε διατεθεί και σύμφωνα με το κτηματολόγιο ανήκει στον Σπύρο Καρνέση, όπως ανέφερε το Mega. «Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει στην αποθανούσα ή στην εταιρεία, για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει», γράφει η ανακοίνωση.

Επίσης, στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι ο 76χρονος διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί πως, σύμφωνα με καταθέσεις, ο 76χρονος δράστης δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για να φύγει από το σπίτι.

Image

Το κινητό του 76χρονου αναμένεται να δώσει απαντήσεις μετά την άρση απορρήτου, για τα πρόσωπα με τα οποία συνομιλούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 08:29 το πρωί της Δευτέρας ήταν η τελευταία φορά που το κινητό του ενεργοποιήθηκε μέσω viber.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η άρση των τραπεζικών λογαριασμών του δράστη, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλα έως και δυσθεώρητα ποσά, που έχουν κινηθεί από τους λογαριασμούς τους.

Ο πλούτος, οι ενδοοικογενειακές κόντρες και ο τραγικός επίλογος

Η οικογένεια Καρνέση ήρθε στην επικαιρότητα με τον πιο άγριο τρόπο. Τα αδέρφια Καρνέση, ο Σπύρος, ο Προκόπης, η Δέσποινα και η Μαρία ξεκίνησαν από το μηδέν και έφτιαξαν μία αυτοκρατορία. Πλοία, εταιρείες, ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμα και ένα νησί, το Τραγονήσι, στο σύμπλεγμα των Πεταλιών.

Τη δεκαετία του ’80, νεαροί όλοι τότε αρχίζουν να βγάζουν τα πρώτα τους χρήματα και να μπαίνουν στην πιο δημιουργική τους φάση.

Στον δρόμο τους βρίσκεται ο Αντέλ Ελ Μπουράι, μόλις 30 ετών Αιγύπτιος, που ήρθε στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον, ο άνθρωπος που έμελλε να είναι ο δολοφόνος της Μαρίας αλλά και του συζύγου της Δέσποινας.

Η μητέρα τους, Ελευθερία, που έφυγε από τη ζωή, παίρνει υπό την προστασία της τον Ελ Μπουράι, τον κάνει επιστάτη της ακίνητης περιουσίας τους στους Πεταλιούς και του δίνει το όνομα Άρης.

Στο μικρό νησάκι στο σύμπλεγμα των Πεταλιών, τις ελληνικές Μαλδίβες όπως τις αποκαλούν, η οικογένεια επενδύει πολλά χρήματα. Στους Πεταλιούς όλοι μιλούν για έναν ήρεμο άνθρωπο, για ένα μέλος της οικογένειας Καρνέση. Ο αμύθητος πλούτος τούς καθιστά μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες της χώρας.

Το όνομά τους συζητιόταν στα ακριβά σαλόνια της Ευρώπης και τα καράβια τους διέσχιζαν τους ωκεανούς. Ένας παντοδύναμος όμιλος και εταιρείες, με υποκαταστήματα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, γραφεία με πισίνες στο εσωτερικό τους.

Ο Σπύρος Καρνέσης έχει τους Πεταλιούς ως προσωπικό του στοίχημα για το οποίο θα βρεθεί στα δικαστήρια με τον Μαρή Εμπειρίκο. Η οικογένεια Εμπειρίκου είχε χτίσει από το 1916 τη βίλα της στο Χερσονήσι των Πεταλιών, ενώ ο Καρνέσης διαθέτει κατοικία στο Τραγονήσι.

Μάλιστα, το 1990 είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν στον γιο του Πικασό στο Μεγανήσι 200 στρέμματα, αλλά τελικά το ακίνητο μεταβιβάστηκε σε άλλες εταιρείες.

Το 2019, τα φώτα της δημοσιότητας τράβηξε η πειρατική περιπέτεια του πλοίου της οικογένειας Καρνέση. Ήταν άλλη μία δύσκολη στιγμή για την ελληνική δυναστεία.

Μυθική περιουσία, όπως μυθική και η κόντρα της οικογένειας. Μαρία και Δέσποινα, οι αδελφές του Σπύρου, με αγωγή κατηγορούσαν τον Καρνέση ότι πήρε από κοινούς λογαριασμούς 325,5 εκατ. δολάρια, τα οποία και μετέφερε σε αποκλειστικά δική του εταιρεία.

Αλλά δεν είναι μόνο τα 325 εκατ. Τελευταίο παράδειγμα είναι η δικαστική διαμάχη των τριών αδελφών, καθώς η Μαρία Καρνέση, η Δέσποινα Καρνέση, αλλά και ο σύζυγός της, Αντώνης Βλασάκης, είχαν κινηθεί εναντίον του Σπύρου Καρνέση για την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρείας «Πήγασος», σύμφωνα με το Mega.

Όσο γιγαντωνόταν η εταιρεία και τα αδέλφια Καρνέση, τόσο πιο μεγάλο γινόταν το δέσιμο με τον Άρη. Η μαμά Καρνέση τον αγαπούσε σαν παιδί της. Ήταν τόσο μεγάλη η εμπιστοσύνη τους, που ο Ελ Μπουράι ήταν μέλος του ΔΣ δύο πλοίων της οικογένειας.

Η κόντρα όμως που ρίζωσε στην οικογένεια φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης για να αλλάξουν όλα.