Skip to main content

Πρόκληση: To ΝΑΤΟ συνεχάρη την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης» που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρυσι την ίδια μέρα - «Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους»

Συγχαρητήρια για μια ακόμα χρονιά δίνει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη στην Τουρκία για την Ημέρα της Νίκης και των Ενόπλων Δυνάμεων, που ουσιαστικά η γειτονική χώρα γιορτάζει τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ΝΑΤΟϊκή διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων της Σμύρνης εύχεται «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία τους. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

 

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρυσι την ίδια μέρα, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Ελλάδας, που έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις και πέτυχε τη διαγραφή της ανάρτησης.

Σήμερα 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει τη λεγόμενη «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.