Skip to main content

ΝΔ: Ο Τσακνής λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνησης

Η Πειραιώς επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΕΡΤ, τονίζοντας πως θα μειώσει το τέλος της Δημόσιας Τηλεόρασης στο μισό όταν γίνει κυβέρνηση.

Φερέφωνο της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τον Διονύση Τσακνή, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΡΤ.

«Η ΝΔ θα μειώσει το τέλος της ΕΡΤ στο μισό όταν γίνει κυβέρνηση», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία, όπως ξεκάθαρα τόνισε ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει μια πραγματικά ελεύθερη και πολυφωνική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι διαφωνίες του κ. Τσακνή απλά επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί ως φερέφωνο της κυβέρνησης».

Νωρίτερα, ο κ. Τσακνής υποστήριξε πως η ΕΡΤ σέβεται τα χρήματα των πολιτών, απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη,  ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα περικόψει το ανταποδοτικό τέλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στο μισό.

Ο πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης τόνισε ότι το ανταποδοτικό τέλος των 3 ευρώ θεσπίστηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά για ένα κανάλι καια ένα ραδιόφωνο, ενώ σήμερα «η ΕΡΤ λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος.