Skip to main content

Νέα Δημοκρατία: Καθημερινές εκδηλώσεις στη διάρκεια της ΔΕΘ

Προγραμματισμό παράλληλων εκδηλώσεων εν όψει της επίσκεψης του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ κάνει η Νέα Δημοκρατία

Μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων την εβδομάδα πριν και την εβδομάδα μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, προγραμματίζει η ΝΔ για το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός της Θεσσαλονίκης, που θα είναι άλλωστε και η πρώτη ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει το κυβερνητικό (κυρίως το οικονομικό) πρόγραμμα του κόμματος.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται (ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός ζήτησε προτάσεις) αφορούν σε κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και των κεντρικών πολιτικών επιλογών του κόμματος και σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ήδη κάποιες έχουν οριστικοποιηθεί. Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, την εβδομάδα πριν την έλευση του κ. Μητσοτάκη στην πόλη, κάθε μέρα θα γίνεται μια εκδήλωση – ημερίδα για διαφορετικό θέμα, όπως ήδη προγραμματίζεται.

Στόχος της ΝΔ είναι μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις να αξιοποιηθεί ο θεσμός της ΔΕΘ για να ξεδιπλώσει στην κοινωνία τις θέσεις της σε μια σειρά από θέματα μείζονος σημασίας, αλλά και να ανοίξει έτσι έναν άμεσο διάλογο με τα μέλη και τους πολίτες, αφουγκραζόμενη και τους ίδιους τους πολίτες. Στόχος είναι όλο αυτό το πλάνο των εκδηλώσεων να κλείσει με την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη στην κεντρική ομιλία του στη ΔΕΘ. Θα είναι εξάλλου η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα δώσει πλήρη εικόνα των προθέσεών του εφόσον γίνει πρωθυπουργός. Και η ΔΕΘ είναι το καλύτερο βήμα για κάτι τέτοιο, όπως συμφωνούν τα κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Μια από τις εκδηλώσεις – ημερίδες που ήδη εγκρίθηκαν από το επιτελείο του κόμματος, που ασχολείται με τις παράλληλες εκδηλώσεις, αφορά στις μεταρρυθμίσεις και το λαϊκισμό. Έχει να κάνει δηλαδή με μια κεντρική πολιτική, στην οποία έχει επιμείνει πολύ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που εσφαλμένα ταυτίστηκαν με απολύσεις ή ξεπουλήματα και οδήγησαν στην καλλιέργεια μιας λαϊκιστικής αντίληψης για τον συγκεκριμένο όρο, που είναι κομβικός στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Ανάλογη εκδήλωση - ημερίδα προγραμματίζει επίσης ο Τομέας Παραγωγικών Φορέων και Διεθνών Σχέσεων, όπως και άλλοι τομείς του κόμματος.

Στόχος της ΝΔ είναι ταυτόχρονα με την ανάδειξη των θέσεών της να αναδείξει και την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ανακοινώσεις επισήμως αναμένονται από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.