Skip to main content

Νέα επίθεση Παπαρήγα στο δικομματισμό

Κάλεσμα στους πολίτες να τιμωρήσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
Κάλεσμα στους πολίτες να τιμωρήσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «αυτούς που συνέβαλλαν στο να μεγαλώσει η κρίση στην Ελλάδα», απηύθυνε μιλώντας σε εργαζομένους στα ΕΛ.ΠΕ. η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Ο μισθός, τα μεροκάματα, οι συντάξεις, πέφτουν και τα επόμενα χρόνια θα γίνει πραγματική κόλαση. Για μας το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρήσει ο λαός τους υπεύθυνους. Βεβαίως δεν φτάνει αυτό. Έχει σημασία ο λαός να δείξει προς τα πού πρέπει να πάνε τα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, καθώς – όπως υποστήριξε - εάν την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν απώλειες και το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη, αυτό θα καταγραφεί σαν η πρώτη μεγάλη αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ύστερα από πολλά χρόνια.

«Τα μεγάλα κόμματα θα αρχίσουν να φοβούνται. Από φιλότιμο δεν παίρνουν, αλλά θα αρχίσουν να φοβούνται. Και από την άλλη μεριά θα δημιουργηθεί ένα καλύτερο κλίμα για το λαό, για την εργατική τάξη πριν απ’ όλα, να αντιμετωπίσει ό,τι έρχεται το Δεκέμβρη, το Γενάρη, τον επόμενο χρόνο», εξήγησε.

Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα. «Να είστε σίγουροι ότι αυτό που λένε πως δεν θα παρθούν νέα μέτρα, είναι μεγάλο ψέμα», τόνισε και σημείωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει «να αισθανθούν ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύουν».

Εξέφρασε δε την άποψη ότι ούτε η ψήφος στα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα, είναι σε θέση να αδυνατίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτά ξαναβρίσκουν τη δύναμή τους», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «η μόνη φωνή εκείνη που οριστικά αδυνατίζει τους βασικούς υπεύθυνους για τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελλάδα, είναι το ΚΚΕ».