Skip to main content

Νέα Φλογητά Χαλκιδικής: Έξωση σε 81χρονο ανάπηρο για χρέη σε τράπεζα

Ο ηλικιωμένος άντρας μπήκε ως εγγυητής στο δάνειο του γιου του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν μπορεί να το αποπληρώσει

Στο δρόμο βρέθηκε ένας 81χρονος, ανάπηρος, μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του, καθώς έχασαν σε πλειστηριασμό το σπίτι τους στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής.

Δικαστικός επιμελητής, παρουσία αστυνομικών, έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο άντρα και κλειδαράς άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού, που πέρασε στα χέρια νέου ιδιοκτήτη.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω», επανέλαβε πολλές φορές ο ηλικιωμένος που βρέθηκε σε απόγνωση το πρωί της Πέμπτης βλέποντας ότι χάνει την περιουσία του.

Η ιστορία του ηλικιωμένου ανάπηρου, που έχει χάσει το ένα του πόδι και κινείται πλέον με αναπηρικό αμαξίδιο, προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο πλευρό του, όπως μεταδίδει το xalkidikipolitiki.gr.

Ο γιος του 81χρονου πήρε δάνειο 150.000€,  με εγγυητή τον πατέρα του, αλλά έμεινε άνεργος και το υπόλοιπο του δανείου, που φτάνει τις 50.000€ έμεινε απλήρωτο. Το σπίτι του εγγυητή πατέρα του βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο και το αγόρασε ένας αλλοδαπός από χώρα της Βαλκανικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn ωστόσο, ο γιος του ηλικιωμένου πήρε πριν από μερικά χρόνια ένα δάνειο για ανακαίνιση του σπιτιού, 85.000€. Με τη βοήθεια του πατέρα του κατάφερε να αποπληρώσει περίπου 50.000€. Όμως, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, το συνολικό ποσό έφτασε με τους τόκους στις 150.000€ και τόσο ο γιος που έμεινε άνεργος, όσο και ο χαμηλοσυνταξιούχος πατέρας, δεν μπορούν να αποπληρώσουν. 

Ο ηλικιωμένος άντρας πέρασε το βράδυ του στη βεράντα του σπιτιού, καθώς αρνείται να το εγκαταλείψει, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας συνεχίζει τις ενέργειες ώστε να παραμείνει το σπίτι στην οικογένεια.

Με πληροφορίες από xalkidikipolitiki.gr