Skip to main content

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Αυτή τη φορά, μπέρδεψε τη Μέρκελ με τον Κολ

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον εκλιπόντα Φρανσουά Μιτεράν

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν το βράδυ της Τετάρτης, όταν αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με την Άγκελα Μέρκελ το 2021, ως συνομιλία με τον εκλιπόντα Γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος απεβίωσε το 2017.

Σε δεξίωση στη Νέα Υόρκη με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του και ενώ μιλούσε για την εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι «όταν για πρώτη φορά εξελέγην πρόεδρος, πήγα σε μια συνάντηση της G7 με τους επτά ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθισα και είπα, ‘λοιπόν η Αμερική επέστρεψε’ και ο πρόεδρος της Γαλλίας με κοίταξε και είπε: ‘για πόσο καιρό’. Ποτέ δεν το σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Μπάιντεν.

«Τότε ο Χέλμουτ Κολ της Γερμανίας με κοίταξε και είπε: ‘Τι θα λέγατε κύριε Πρόεδρε, αν παίρνατε αύριο το πρωί τους London Times και μαθαίνατε ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σπάσει τις πόρτες, τις πόρτες του βρετανικού κοινοβουλίου και σκότωναν κάποιους κατά την είσοδό τους», είπε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και ενώ ο μιλούσε για τη σύνοδο κορυφής της G7 το 2021, ο κ. Μπάιντεν μπέρδεψε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με τον εκλιπόντα Φρανσουά Μιτεράν, ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 1981 έως το 1995 και απεβίωσε το 1996.

Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επίσης κάνει μια παρόμοια γκάφα, μπερδεύοντας πρόσφατα τη Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του Νίκι Χέιλι με τη Νάνσι Πελόζι, η οποία ήταν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων όταν ήταν ο ίδιος στην εξουσία.