Skip to main content

Νέα κλειστή σύσκεψη για το εργασιακό στο Μαξίμου

Ποιοι συμμετείχαν, τι είπαν και γιατί προετοιμάζονται απόντος του ...πρωθυπουργού.
Έντονος σκεπτικισμός κι ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την τύχη των αλλαγών στο εργασιακό - ασφαλιστικό καθεστώς. Το γεγονός ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν ακόμα και διαρροές που προειδοποιούσαν ακόμα και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντιδράσουν ήταν ενδεικτικό του κλίματος. Και το γεγονός ότι χθες πραγματοποιήθηκε ακόμα και σύσκεψη στο Μαξίμου, απόντος του πρωθυπουργού, για να «μετρηθούν» αυτές οι αντιδράσεις, είναι ενδεικτικότερο.
 
Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος εκτελεί και χρέη «επιλοχία» της κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου λείπει για δουλειές εκτός Ελλάδας. Στη σύσκεψη αυτή, λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρ. Λοβέρδος φέρεται να είπε ότι είναι αποφασισμένος να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή το εργασιακό, ακόμα κι έχει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος κι άρα δεν υποχρεούται.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί και ήθελαν αυτή τη λύση (των Π.Δ.) να επιλέγεται για να αποφευχθεί η κατακραυγή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο παριστάμενος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των αλλαγών, τονίζοντας ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία». Το θέμα είναι το επικοινωνήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, ο οποίος ήταν επίσης παρόν στην σύσκεψη, όπως επίσης και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης που απάντησε σε πολλά από τα τεχνικής φύσεως ερωτήματα των συμμετεχόντων.