Skip to main content

Νέα μαφιόζικη εκτέλεση: Σκότωσαν με καλάσνικοφ επιχειρηματία στη Μάνδρα Αττικής

Εκτέλεσαν τον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά με καλάσνικοφ - Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο όχημά του

Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει άγνωστοι στον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά, τον οποίο αφού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Μάνδρα ακολούθως και τον έκαψαν με προφανή στόχο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σ' αυτούς.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, μάλιστα, οι δράστες πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει, στην οδό Αγίας Αικατερίνης.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης της δολοφονικής επίθεσης είναι ότι έκαψαν επί τόπου το αυτοκίνητο και το θύμα τους, που δεν αναγνωρίζεται για να μην ρισκάρουν να αφήσουν ίχνη.

Tο θύμα είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων. Ήταν ιδιοκτήτης δύο εταιρειών εμπορίας κρεάτων, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδιοκτήτης και παράγοντας τριών ποδοσφαιρικών ομάδων και συγκεκριμένα της ΑΟ Τρίκαλα, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

Σημειώνεται ότι το 2018 είχε δολοφονηθεί η πρώην γυναίκα του, στα σκαλιά του σπιτιού της στη Μάνδρα.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα και στο σημείο επιχείρησαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν, δίπλα από το καμένο όχημα, κάλυκες ενώ εντός του οχήματος, εντοπίστηκε Καλάσνικοφ το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όπλο της δολοφονίας που πέταξαν οι δράστες μετά την εκτέλεση. Λίγα μέτρα πιο μακριά εντοπίστηκε ένα άλλο αυτοκίνητο καμένο, πιθανότατα των δραστών.

Με πληροφορίες από protothema