Skip to main content

Νέα πρόταση για το Φεστιβάλ Αθηνών στο... Ελληνικό

Η πρόταση έπεσε κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης που έγινε πρόσφατα, με θέμα το ...ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες του project της αξιοποίησης του Ελληνικού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νυν υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, προτείνει τώρα να μεταφερθούν εκεί οι εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών! Η πρόταση "έπεσε" κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης που έγινε πρόσφατα, με θέμα το ...ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού.

Εννοείται ότι στο άκουσμα της πρότασης, η πλευρά του επενδυτή "έχασε το φως της", καθώς, ακόμα και αν δεν υιοθετηθεί, προκαλεί πρόσθετα προβλήματα, αφού θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί για να αποκλεισθεί (άρα προστίθεται νέος χρόνος καθυστέρησης), ενώ από την άλλη πλευρά δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση το project.

Θυμίζουμε ότι ο προκάτοχος της κ. Κονιορδου, Αριστείδης Μπαλτάς, είχε κηρύξει το Ελληνικό αρχαιολογικό χώρο. Και κάπως έτσι το έργο μπλοκαρίσθηκε, για μια ακόμα φορά. Με αυτούς τους ρυθμούς, το πιθανότερο είναι πως δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε την επόμενη διετία. Επισήμως, πάντως, και μετά τη νέα άτυπη παράταση που έχει δοθεί, το project υποτίθεται ότι θα μπει στην  τελική του ευθεία από τον Σεπτέμβριο και μετά. Κατά συνέπεια, κινδυνεύει άμεσα με «πάγωμα».