Skip to main content

Νέες αντιδράσεις για τον αντικαπνιστικό

Δεν σερβίρουν σήμερα καφέ και φαγητό τα καταστήματα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία λόγω της συμμετοχής των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε 24ωρη κινητοποίηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για

Δεν σερβίρουν σήμερα καφέ και φαγητό τα καταστήματα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία λόγω της συμμετοχής των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε 24ωρη κινητοποίηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος.

«Η σχετική κινητοποίηση είχε ξεκινήσει αρχικά την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, δηλαδή πριν ένα μήνα. Τότε έκλεισαν στην πόλη μας πάνω από 800 καταστήματα και ειδικότερα καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία, ζαχαροπλαστεία και μπαρ. Στη συνέχεια ήρθαμε σε επικοινωνία με όλους τους καταστηματάρχες του κλάδου σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας και έτσι σήμερα η συμμετοχή στη διαμαρτυρία είναι καθολική, από όλες τις μεγάλες πόλεις, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Σέρβια κ.α.» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών και καφέ - ζαχαροπλαστείων Κοζάνης «Ο Ερμής», Καλλιόπη Σεμερτζίδου.

Καταστηματάρχες μετέβησαν άλλωστε στο Δήμο Κοζάνης και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου παρουσίασαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν την υποστήριξη της αυτοδιοίκησης. Στα αιτήματα αυτά περιλαμβάνεται η αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και η έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, η μείωση του ΦΠΑ, η κατάργηση του δημοτικού φόρου και η δημιουργία φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις αμιγώς καπνιζόντων.