Skip to main content

Νέο κομμάτι στο παζλ της Εθνικής Ασφαλιστικής......

Η Εθνική, λέγεται επίσης ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της ΕΧΙΝ, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο

 Καθώς η «σκόνη» της απομάκρυνσης Φραγκιαδάκη από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας «κάθεται», νέες κρίσιμες λεπτομέρειες έρχονται να συνθέσουν το παζλ αυτής της τόσο αιφνιδιαστικής εξέλιξης, που «πάγωσε» την τραπεζική – και όχι μόνο – ελληνική αγορά. Ένα κρίσιμο κομμάτι του συγκεκριμένου παζλ λοιπόν είναι αυτό που αφορά στην αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια πώλησης της θυγατρικής Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κατ' αρχήν, να σημειώσουμε ότι η αποχώρηση Φραγκιαδάκη δεν πρόκειται να αλλάξει τα χρονοδιαγράμματα για την δεύτερη προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το project θα πρέπει να κλείσει ως τα μέσα ή στο τέλος Ιουλίου, το πολύ. Όμως γεγονός αποτελεί ότι έχει αργήσει πολύ. Κι αυτό γιατί περίμενε για μεγάλο διάστημα τον νικητή της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, ο οποίος, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο κ. Φραγκιαδάκης κατηγορήθηκε στο παρασκήνιο για το γεγονός ότι η Εθνική, επί των ημερών του δεν ζήτησε – όταν έπρεπε - εγγυητική επιστολή από την ΕΧΙΝ, που είχε αναδειχθεί νικήτρια στην πρώτη φάση. Πηγές που είναι σε θέση να ξέρουν λένε ότι η Εθνική έκανε ό,τι προβλέπονταν κι αν υπήρξε κάποια ελαστικότητα, ως προς τους χρόνους, σημειώθηκε λόγω και των ισχυρών, εξωθεσμικών, πιέσεων που δέχθηκε από την αμερικάνικη πρεσβεία και όχι μόνο...

Η Εθνική, λέγεται επίσης ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της ΕΧΙΝ, αλλά προς το παρόν τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όλα τα σενάρια, ωστόσο, είναι ανοικτά.