Skip to main content

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Καλαμάτα -14 τα περιστατικά

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του μαθητή

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας εντοπίστηκε στην Καλαμάτα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών σε δεκατέσσερα.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, το νέο κρούσμα διαπιστώθηκε πριν από οκτώ ημέρες, σε μαθητή Λυκείου, όμως, πρόκειται για περιστατικό που δεν δημοσιοποιήθηκε, για να μην υπάρξει πανικός λόγω των απανωτών κρουσμάτων.

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του μαθητή

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του μαθητή που νοσηλεύεται δεν εμπνέει ανησυχία. Οι γιατροί αποδίδουν την εμφάνιση της μηνιγγίτιδας στις ασυνήθιστες για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες.

Για το κρούσμα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση του σχολείου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και ο υγειονομικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνολικά 14 τα κρούσματα-Έκδηλη η ανησυχία

Το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας έρχεται να προστεθεί στα οκτώ κρούσματα στην Πάτρα και τα άλλα πέντε στη Λάρισα, με τους ειδικούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αυξανόμενα περιστατικά.

«Ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι δύσκολος. Μπορεί να οδηγήσει και στον θάνατο. Ξεκινάει με πονοκέφαλο, πυρετό και εξανθήματα. Μεταδίδεται με τα σταγονίδια και τις επιφάνειες, έχουν δοθεί οδηγίες στην ΥΠΕ», τόνισε την Πέμπτη μιλώντας στο Mega η Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που στην Πάτρα υπάρχει πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων τόνισε ότι «πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση» και ότι γι' αυτόν τον λόγο ο ΕΟΔΥ πήγε στην Πάτρα.