Skip to main content

Νέο μετωπικό κάλεσμα Βαρουφάκη από Θεσσαλονίκη - Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 ο Ζερβουδάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε νέο κάλεσμα για το μέτωπο ρήξης από τη Θεσσαλονίκη - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του τραγουδιστή Δημήτρη Ζερβουδάκη 

Πρωτοβουλίες για μέτωπο ρήξης με επίκεντρο την κοινωνία και τα κινήματα θα αναλάβει πανελλαδικά το ΜέΡΑ25, όπως ανάφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τη Θεσσαλονίκη.

«Θα είμαστε συμπαραστάτες εκεί που εκφράζονται αυθεντικά οι αγωνίες και οι ελπίδες των δημοκρατών αυτής της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης και τόνισε ότι το κάλεσμα απευθύνεται και στα εξωκοινοβουλευτικά αριστερά κόμματα όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά και άλλα. «Έχουμε ανοίξει εδώ και οκτώ μήνες τα χαρτιά μας. Το όραμα του ΜέΡΑ25 για το μέτωπο ρήξης. Είμαστε σε μια διαδικασία μετεξέλιξης στο κόμμα και ανοίγουμε τη βεντάλια ιδίως στα κινήματα και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για σχεδόν 10-12 εξωκοινοβουλευτικές αριστερές  οργανώσεις ενώ δήλωσε σίγουρος για την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή. «Είμαστε σίγουροι για την είσοδο στη Βουλή για αυτό μιλάμε και με τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Για να μπούνε και άλλα κινήματα στη Βουλή», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε πυρά ενάντια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας ότι μετά τις εκλογές προοδευτικό μέτωπο και πρόγραμμα δεν δημιουργείται. «Δεν ενδιαφέρονται για ρήξη με την ολιγαρχία αλλά να πάρουν μια ανάθεση από τον κόσμο», υπογράμμισε.

Ακόμη ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της αριστεράς που στέφεται πολιτικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ σε συμπόρευση και τους ζήτησε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε «να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν στις ηγεσίες που αρνούνται το μέτωπο ρήξης να εγκλωβίσουν ακόμη μια φορά σε στρατηγική ήττα τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της χώρας».

Υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την προσχώρηση στο ΜέΡΑ25 του τραγουδιστή Δημήτρη Ζερβουδάκη, όπου όπως επισήμανε είναι ένας άνθρωπος «που προσωποποιεί τη φιλοδοξία της κινηματικής ενότητας».

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης θα είναι υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στη Β' Θεσσαλονίκης και από την πλευρά του υπογράμμισε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει «τεράστια ανάγκη να συμμετέχουμε με τα κινήματα ενάντια στην καταστολή. Το ΜέΡΑ25 δεν το γνώρισα τώρα αλλά το παρακολουθώ χρόνια, όπως και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο από το κόμμα αυτό».

Ο πρόεδρος του συλλόγου μουσικών Βορείου Ελλάδος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 του έδωσε ως δώρο μια καρφίτσα σε σχήμα χελιδονιού, που παραπέμπει στο σήμα του κόμματος.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.