Skip to main content

Νέος κύκλος σεμιναρίων μητρότητας και βρεφικού μασάζ από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συνεχίζεται το δωρεάν πρόγραμμα «Μια μαία για σένα» που έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από εγκύους, λεχώνες και τους συντρόφους τους

Δεύτερο κύκλο σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας και βρεφικού μασάζ ανακοινώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο πρώτος κύκλος ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού δωρεάν προγράμματος του δήμου «Μια μαία για σένα» η επανάληψη των σεμιναρίων ήταν… μονόδρομος. Οι έγκυοι, οι λεχώνες και οι σύντροφοί τους που συμμετείχαν στα σεμινάρια υπήρξαν οι καλύτεροι… διαφημιστές τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν αιτήσεις συμμετοχής πριν καν ανακοινωθεί ο νέος κύκλος.

«Η μεγάλη ανταπόκριση των ζευγαριών που έγιναν  ή πρόκειται σύντομα να γίνουν γονείς έρχεται να επιβεβαιώσει την αίσθηση που είχαμε από την αρχή ότι το πρόγραμμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών καλύπτει μια πραγματικά μεγάλη ανάγκη» σημειώνει η Νατάσα Σταμκοπούλου, πιστοποιημένη μαία και υπεύθυνη του προγράμματος.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης σε σχετική δήλωσή του τονίζει ότι «τα νέα ζευγάρια και ειδικά οι γυναίκες αγκάλιασαν το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Μια μαία για σένα» και ανταποκρίθηκαν μαζικά στα σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας τα οποία αν και πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στο δήμο μας, απέκτησαν  πλέον θεσμική υπόσταση. Σε ένα δήμο με κοινωνικό πρόσημο όπως ο δήμος Νεάπολης-Συκεών η στήριξη της οικογένειας και της γυναίκας σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη φάση της ζωής της αποτελεί προτεραιότητα. Γι’ αυτό είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι που ανακοινώνουμε τη δεύτερη φάση των σεμιναρίων μητρότητας σήμερα που τιμάται διεθνώς η μέρα της γυναίκας».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ειρήνη Καγιαμπίνη δηλώνει «ιδιαίτερα συγκινημένη που έχουν θεσμοθετηθεί πλέον στο δήμο τα σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας στην πραγματοποίηση των οποίων είχα τη χαρά να συμβάλω εξαρχής» και προαναγγέλλει νέες πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν σύντομα για τη στήριξη της οικογένειας, της γυναίκας, της μητέρας.

Προετοιμασία μητρότητας και βρεφικό μασάζ

Τα σεμινάρια για την προετοιμασία της μητρότητας έχουν στόχο την ψυχοσωματική προετοιμασία των ζευγαριών για τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό καθώς και την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του νεογνού και των γονέων, ενώ τα σεμινάρια για το βρεφικό μασάζ που θα ακολουθήσουν, στοχεύουν στο να «μετατρέψουν» τους νέους γονείς σε ειδικούς που θα μπορούν να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης στο μωρό τους δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πεδίο επικοινωνίας μαζί του.

Ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας έχει προγραμματιστεί για κάθε Τετάρτη, 17:00-19:00, από τις 20 Μαρτίου και για 8 εβδομάδες στη δημοτική βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21), ενώ οι συνεδρίες για το βρεφικό μασάζ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 1 Απριλίου και θα συνεχιστούν όλες τις Δευτέρες του μήνα, 18:00-19:30, στη δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών (Οδυσσέως και Αποστόλου Φωκά 46).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο maia.neapolisykies@gmail.com, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2310636672 & 6983194324.