Skip to main content

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της ΕΡΤ3 - Νέος πρόεδρος ο Μυλόπουλος

Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΕΡΤ3 δείχνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει την πόλωση και να κατευνάσει τις οξύτητες.

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ3. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Γενικός διευθυντής ορίστηκε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Κάντερμπαξ, διευθύντρια τηλεόρασης τοποθετήθηκε η Κυριακή Μάλαμα (υπεύθυνη για το πρόγραμμα), διευθυντής ενημέρωσης (υπεύθυνος για το ειδησεογραφικό τμήμα) ο Χρήστος Γιαννούλης και διευθυντής ραδιοφωνίας ο Γιάννης Τσολακίδης.

Οι τρεις τελευταίοι χαρακτηρίζονται προσωρινοί συντονιστές, ενώ η διοικούσα επιτροπή θα έχει και τρίτο μέλος, που θα προκύψει από τη ψηφοφορία των εργαζομένων της ΕΡΤ3, με φαβορί την Ελευθερία Φαραντάκη.

Επίσης, συστήθηκε Επιτροπή Δεοντολογίας για το σύνολο της ΕΡΤ.

Η λογική με την οποία επιλέχθηκαν τα πρόσωπα δείχνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει την πόλωση και να κατευνάσει τις οξύτητες ανάμεσα σε εκείνους που υποστήριξαν αυτά τα δύο χρόνια τις επιλογές της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ και σε εκείνους που αντιτάχθηκαν στο “μαύρο” και επέλεξαν τη λογική της αυτοδιαχείρισης.

Όλοι οι προαναφερόμενοι δεν συμμετείχαν στα εγχειρήματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, αλλά και η εμπλοκή τους στο πείραμα της αυτοδιαχείρισης στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ήταν ούτε άμεση ούτε διαρκής (με εξαίρεση τον κ. Τσολακίδη, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα των καταλήψεων στη ραδιοφωνία).