Skip to main content

ΓΓΔΕ: Πρόβλημα στον υπολογισμό του τέλους επιτηδεύματος

Κατά την εκκαθάριση των υποβληθεισών δηλώσεων, σε μερίδα φορολογουμένων, δεν υπολογίστηκε Τέλος Επιτηδεύματος λόγω τεχνικού προβλήματος

Στην υποβολή τροποποιητικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος καλείται να προβεί μικρή μερίδα των φορολογούμενων έως τις 15 Ιουλίου, λόγω προβλήματος στον υπολογισμό του τέλους επιτηδεύματος, όπως γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΓΓΔΕ, κατά την εκκαθάριση των υποβληθεισών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μικρού αριθμού φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, δεν υπολογίστηκε Τέλος Επιτηδεύματος λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Για το σκοπό αυτό, συνεχίζει η ΓΓΔΕ, οι συγκεκριμένοι υπόχρεοι θα λάβουν άμεσα ενημερωτικό e-mail, το οποίο θα τους καλεί να προχωρήσουν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέχρι τις 15 Ιουλίου (άρθρο 19, ν.4174/2013), προκειμένου να υπολογιστεί το Τέλος Επιτηδεύματος.

Καταλήγοντας, η ΓΓΔΕ ζητεί την κατανόηση των φορολογουμένων και προσδοκά στη συνεργασία τους, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία.