Skip to main content

Νίκη Δημοκρατικών προσδοκά ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πίστη ότι το κόμμα των Δημοκρατικών θα διατηρήσει τις πλειοψηφίες του και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου στις «ενδιάμεσες» εκλογές τον Νοέμβριο.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα «έχει πίστη ότι το κόμμα των Δημοκρατικών θα διατηρήσει τις πλειοψηφίες του και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου στις «ενδιάμεσες» εκλογές τον Νοέμβριο», τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του προέδρου, Μπιλ Μπάρτον.

«Σύμφωνα με τον πρόεδρο», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, «αυτές οι εκλογές θέτουν στον εκλογέα το δίλημμα, να πιστώσει με την ψήφο του μία προοδευτική πολιτική ή να υπερψηφίσει την πολιτική, που οδήγησε τις ΗΠΑ στην παρούσα κρίση».

Ο πρόεδρος Ομπάμα, που περιοδεύει στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, αλλά από την Πέμπτη ξεκινά περίπου 10ήμερες θερινές διακοπές, κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι «υπό το σύνθημα ΄όχι, δεν μπορούμε΄ τορπιλίζουν συστηματικά όλες τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος προτείνει στην αμερικανική κοινωνία».

Από τους αναλυτές σημειώνεται ότι εάν οι Ρεπουμπλικάνοι σημειώσουν πολιτική νίκη σαυτές τις «ενδιάμεσες» εκλογές, τον Νοέμβριο, αλλάζοντας τη σύνθεση του Κογκρέσου, «τότε τα περιθώρια ελιγμών του Ομπάμα την τελευταία διετία της θητείας του θα στενέψουν πολύ».

Ο πρόεδρος Ομπάμα σθεναρά καταδίκασε τη φονική επίθεση στο κέντρο των νεοσυλλέκτων στη Βαγδάτη (περίπου 60 νεκροί, πάνω από 130 τραυματίες), ανέφερε ο κ. Μπάρτον ενώ το προεδρικό αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το Σηάτλ στην πολιτεία Ουάσινγκτον.

«Επιμένουν ορισμένοι να φρενάρουν την πρόοδο του Ιράκ προς τη Δημοκρατία, αλλά δεν θα τα καταφέρουν τελικά», τόνισε επίσης ο κ. Μπάρτον, αναφορικά με την επίθεση αυτήν, για την οποία οι ιρακινές αρχές υποπτεύονται, πρώτα, την «Αλ Κάϊντα γιά το Ιράκ».