Skip to main content

Νοτοπούλου: Να σταματήσει η υποβάθμιση του Θερμαϊκού και της Θεσσαλονίκης

Επισημαίνει ότι «απαιτείται άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της πηγής της ρύπανσης και η απόδοση των ευθυνών»

Τη στήριξη και την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης και του Θερμαϊκού ζητά με ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως επισημαίνει, «δεν είναι η πρώτη φορά που βαριάς μορφής ρύπανση εκδηλώνεται στον ήδη επιβαρυμένο και ημιθανή Θερμαϊκό».

«Δυστυχώς, αντί η κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απορρύπανση του Θερμαϊκού και να διασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους φρόντισε να καταργήσει τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Θερμαϊκού κόλπου  που είχε συστήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  και να τον ενσωματώσει στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με έδρα την Αθήνα», τονίζει η κ. Νοτοπούλου.

«Αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο ένα χρήσιμο εργαλείο για την επανόρθωση, προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας των οικοσυστημάτων της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει.

Επισημαίνει ότι «απαιτείται άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό της πηγής της ρύπανσης και η απόδοση των ευθυνών».