Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Πιθανότατα νέο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη

Έχουμε συμφωνήσει στο 95% του πακέτου των εμπροσθοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Αύριο, Τετάρτη, θα ληφθεί η απόφαση για το εάν θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη για το ελληνικό ζήτημα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση.

«Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ωστόσο πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία επί του «προληπτικού» πακέτου μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ.

«Έχουμε συμφωνήσει στο 95% του πακέτου των εμπροσθοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδας. Το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις ξεκαθαριστούν οι εκκρεμότητες που αφορούν το έξτρα πακέτυο μέτρων, αλλά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.