Skip to main content

Ντάισελμπλουμ: Θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Δεν βλέπει σύντομα συμφωνία ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Μήνες αντί για εβδομάδες εκτιμά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι θα χρειαστούν για να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της παρουσίασης της ολλανδικής προεδρίας.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλά δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», σημείωσε, για να προσθέσει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης προϋποθέτει τη συμφωνία με τους Θεσμούς και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, αλλά τη συμφωνία για άλλα ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα.

«Δεν έχω δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup για νε εγκρίνει τις περαιτέρω εκταμιεύσεις, αλλά και να ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Μάλιστα, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι το ΔΝΤ θα επιστρέψει στο πρόγραμμα, με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικού συμβούλου αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση.